A Google kiadta az Android 12 utolsó bétáját, heteken belül jön a kész rendszer!

0

A Google közzétette az Android 12 rendszer ötödik és egyben utolsó nyilvános béta verzióját, amely mostantól elérhető a támogatott Pixel modellek tulajdonosai számára. Az ezt követő build már a kész Android 12 lesz.

A mostani lesz az első olyan béta verziója az Android 12-nek, ami a nemrég megjelent Google Pixel 5a mobilokra is elérhető és telepíthető. A készülék eddig nem vett részt a béta programban azon egyszerű okból kifolyólag, hogy még csak most került forgalomba. Ha netán egy ilyen okostelefon boldog tulajdonosa lennél, nincs más teendő, mint bejelentkezni az Android Beta programba. Ezután a frissítés OTA formájában érkezik majd a készülékedre.

Google Pixel 5a

Ha már korábban is benne voltál a béta programban, akkor számodra már most elérhető az 5. változat. Csekkold a Rendszerfrissítés menüt a Beállításokban, érdemes többször is kattintani, mert a frissítés opciója nem biztos, hogy felugrik elsőre. Ez a verzió egyébként a stabil kiadásokkal ellentétben nem fokozatosan válik elérhetővé, már most bárki töltheti világszerte, feltéve, hogy feliratkozott a béta programra.

Az 5. béta build száma SPB5.210812.002, a frissítés mérete pedig attól is függ, hogy milyen készülékre szeretnétek telepíteni azt. A múlt hónapban publikált negyedik béta már biztosította azt, amit a Google “platformstabilitásnak” nevez, vagyis az applikációk működése már véglegesnek tekinthető. A most kiadott 5. béta a legújabb javításokat és optimalizációkat tartalmazza. Vélhetően számos, a korábbi verziót jellemző hibát sikerült most orvosolni, a beszámolók szerint ilyenből azért még akadt szép számmal.

A mostani verziót már az Android 12 hivatalos kiadása fogja követni, ami a Google állítása szerint néhány héten belül be is fut.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid