Jövő évtől a teljes Galaxy A szériába optikai képstabilizátort szerelhet a Samsung

0

Egyre több megfizethető okostelefon rendelkezik olyan funkcióval, amely korábban csak a drágább, csúcskategóriás készülékekre volt jellemző. A prémium hardveres újítások széles körben való elterjesztése jellemzi többek között a Samsung Galaxy A mobilokat is, amelyek egy friss jelentés szerint még több zászlóshajó funkciót kaphatnak a jövőben, ezáltal segítve a gyártót a nagyobb piaci részesedés megszerzésében.

A The Elec értesülései szerint a Samsung azon dolgozik, hogy minden Galaxy A szériába tartozó okostelefon optikai képstabilizátorral legyen felszerelve, és ez a funkció már megtalálható lesz a jövőre megjelenő modellekben. Nem csekély dolog ez, mert az optikai képstabilizátor korábban leginkább a drágább mobilok jellemzője volt, elsősorban a Galaxsy S és Galaxy Note modellek kapták meg. A gyártó törekvése kihathat más vállalatokra is, amelynek köszönhetően elindulhat ennek a remek technológiának a terjedése az olcsóbb okostelefonok világában.

Optikai képstabilizátort valószínűleg csak a telefonok hátoldalán lévő elsődleges szenzor kapna, de még így is sokkal többet javulhat a minőség, mintha csak az elektronikus stabilizátorra hagyatkoznánk. Amennyiben a Samsung sikeresen integrálja a technológiát, ha nem is az összes, de a legtöbb Galaxy A sorozatba tartozó készülékén, az hatalmas változásokat hozhat az egész iparágra nézve.

Egyébként már most is vannak OIS-szel szerelt Galaxy A telefonok, de egyelőre nem túl sok, ilyenek például az A52 különféle verziói, illetve az A72.

Ha netán akadna valaki, aki nem tudná, hogy egészen pontosan mit is jelent az optikai képstabilizátor, a kedvükért eláruljuk, hogy ez egy aprócska mechanikus megoldás, amely pici motorok segítségével semlegesíti a kameraszenzor mozgását, amelyet különböző külső tényezők, legtöbbször a kéz remegése okoz. A konstrukció több érzékelőt is magában foglal, amelyek figyelik a mozgásokat, és azoknak megfelelően igyekszik ellensúlyozni ezeket, hogy a fotók mozdulatlanok, a videók egyenletesek maradjanak. Az elektronikus képstabilizátor is egy klassz dolog egyébként, gyakran használják az optikai mellett is, viszont az olcsóbb készülékekben általában csak ez áll rendelkezésre. Mivel egy teljes egészében szoftveres megoldásról van szó, általában kevésbé hatékony és nem biztosít olyan egyenletes hatást, mint amilyenre a dedikált hardver képes.

Forrás: PocketNow

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid