A Google letiltja szolgáltatásait egy rakat készüléken

0

A Google elkezdte letiltani a hozzáférést az alkalmazásaihoz, amennyiben az adott készülék nem rendelkezik érvényes licencel, és ez sokakat érzékenyen érint.

Maga az Android nyílt forráskódú, ezáltal szabadon módosítható és használható, ám az alkalmazásokat már máshogy kezeli a keresőóriás. Az olyan szoftverek, mint például a Play Áruház vagy a Gmail, csak a cég engedélyével használhatóak.

Azok a készülékek az érintettek, amelyeken főzött ROM fut, vagy amikre a gyártó nem vásárolta meg a licencet a Google-től. Számol olcsó kínai telefonra illegálisan telepítik fel ezeket az alkalmazásokat, és ezekkel számol most le a keresőóriás.

Az érintetteknek a “Device not certified by Google” üzenet jelenik meg a telefonon, sokan már meg is kapták ezt. A jelzésben található linken van lehetőség regisztrálni a mobilunkat a Google-höz, és ez esetben elvileg megkaphatjuk az engedélyt és használhatjuk a hivatalos szoftvereket. Ezt viszont accountonként 100x tehetjük meg, és elvileg a gyári visszaállításnál újra kell regisztrálnunk, így egy visszaállítás rögtön egynek számít.

A Google hivatalos partnereinek listája itt tekinthető meg, ha a készüléked gyártója nem szerepel itt, akkor lehetséges, hogy te is találkozni fogsz a fenti üzenettel.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid