A Google miatt a Samsung frissítések is késhetnek

0

A Samsung egy ideje már dolgozik az Android 13-ra épülő One UI 5 felületen, amit a gyártó számos készüléke megkap majd, azonban a júliusra várt béta program csak késve, augusztus elején indult meg, és a hírek szerint ennek a Google lehet az oka.

Korábban arra számítottunk, hogy a Samsung júliusban indítja meg a béta programot, októberben pedig megkezdődik a One UI 5.0 nyilvános bevezetése. Mivel azonban a Google várhatóan késlelteti az Android 13 kiadását, a Samsung tervei is módosulhattak.

Pedig az Android 13 fejlesztése elég jól indult, a korábbi verziókhoz képest a Google idén sokkal korábban kiadta a rendszer első fejlesztői előzetesét. Emiatt sokan arra következtettek, hogy az Android 13 nyilvános kiadására is hamarabb kerülhet sor, akár már augusztusban.

A legújabb hírek szerint azonban nyáron már biztosan nem érkezik meg az Android 13 kész kiadása, a rendszer csak valamikor szeptemberben debütál. Ezt onnan tudjuk, hogy a Google nemrég közzétett egy bejegyzést, amiben leírja, hogy a szeptemberi biztonsági csomaggal indul az új Android.

Sajnos a Samsung nem haladhat gyorsabban, mint a Google, így valószínűleg kicsit módosítani kellett a terveiket. Szerencsére azért olyan nagy baj nincs, már megindult a One UI 5 bétatesztelése, így jó esetben még októberben, rosszabb esetben novemberben érkezik meg a kész kiadás, amit természetesen elsőként a Galaxy S22 modellek kapnak majd meg.

Forrás: Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid