Tronsmart Force X hordozható kültéri hangszóró teszt – Egyszerűsége a nagyszerűsége

0

A Tronsmart egy jó hangminőséggel rendelkező, strapabíró, hordozható Bluetooth hangszórót dobott a piacra, ami nem megy tönkre pár csepp víztől vagy a portól, és a kisebb ütéseknek is képes ellenállni. A Force X exkluzív SoundPulse technológiát, 2.1-es térhangzást és 60 wattos csúcsteljesítményt kínál, így ideális a szabadban való használatra, ugyanakkor jól használható beltérben, sőt még a telefonunkat is feltölthetjük róla.

  • Tronsmart Force X megvásárlásához a 6MS6UR4G kuponkód használatával 89,99 dollárra lesz szükségünk, ami 35 ezer forint.
  • A termék EU raktárból érkezik, a rendelést követően 3-5 napon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van!

A Tronsmart termékei gyakori vendégek nálunk, így már olvasóinknak sem kell különösebben bemutatni a márkát. Tapasztalataink szerint a gyártó kivétel nélkül megtalálja a hangminőség és a megfizethetőség tökéletes egyensúlyát.

A Force X, azaz jelen tesztalanyunk is könnyedén hozza a cégtől elvártakat. Az elpusztíthatatlan, ugyanakkor teljesen vállalható külsővel rendelkező hangszóró a lakásban, a kerti partikon vagy akár túrázások, kirándulások alkalmával tökéletesen betölti a ,,zene első számú felelőse pozíciót”.

A Force X, ahogyan a többi Tronsmart termék is, rendkívül igényes és informatív pakkban érkezett. A távol-keleti gyártó kiemelt figyelmet fordít a csomagolásra. A szivacságyba burkolt hangszóró mellett találunk egy praktikus vállpántot, egy Type-C USB és egy 3,5 mm-es jack kábelt, egy a garanciajegyet, valamint egy színes, többnyelvű felhasználói utasítást.

A 260 x 86 x 106 milliméteres méretekkel és 1700 grammos tömeggel rendelkező szerkezetben van anyag, ez egyértelműen látszik is rajta. A fekete színű, lekerekített szélű téglatestet körben gumiréteg, az elülső és hátsó részén pedig fémrács védelmezi. A front részen egy méretes, gumírozott Tronsmart feliratot dobja fel az unalmas formavilágot. A Force X egyébként IPX6 védelemmel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy por behatolása ellen teljes a védelem, valamint a víz, illetve a vízsugár elleni védelme is biztosított minden irányból.

A bal és a jobb oldalra egy fémből készült akasztó került, melyre a mellékelt vállpántot pattinthatjuk fel. Hasznos és menő kiegészítő a hordszíj, bár mint ahogyan a lentebbi videoban is látható, az sem okoz gondot a technikának, ha véletlen lepottyan.

A hátsó részen, a vízzáró gumifül alatt, a Type-C USB bemenet a töltésre, az USB-A port a powerbank funkcióhoz (5V/1A-rel tölthetjük a lemerült eszközünket), a maximum 64 gigabájtos microSD kártya befogadására szolgáló nyílás és a 3,5 mm-es jack port rejtőzködik.

A készülékház alján 4 darab gumitalpacskát helyeztek el, így max hangerőn sem táncol le az asztalról a Tronsmart Force X.

A kezelőszervek a Force X felső felületén helyezkednek el. A hét darab dombornyomott gumi vezérlőgomb végre egészen jól látható és sötétben is könnyedén kitapintható. Kapunk még 3 darab iciri-piciri LED-jelzőfényt, amely a Bluetooth, az EQ-állapot és a True Wireless Stereo (TWS) bekapcsolt állapotát jelzik vissza.

A kezelőszervek nem igényelnek különösebb magyarázatot. Balról jobbra haladva a be- és kikapcsolás, a Bluetooth párosítás megszüntetésére és 8 másodpercig nyomva tartva a Reset funkció betöltésére szolgáló gomb (M), az EQ gomb, a TWS gomb, majd Play és a hangerő csökkentését, illetve növelését ellátó gomb zárja a sort. A gyáriak készítettek egy gyorsbeállítási videót is a működés mikéntjéről.

A kötöttségek nélküli zenehallgatást a Bluetooth 5.0 kapcsolat hozza el, amely remekül működik. Alternatívaként a 3,5 mm-es Aux bemenet is igénybe vehető. A Bluetooth módban elérhető a TWS opciót, amikor is két azonos eszköz összekapcsolásával igazi sztereó hatást érthetünk el, második hangszóró hiányában nem tudtunk kipróbálni.

A masszív tégla testben egy magas, két mélysugárzó, valamint egy passzív radiátor állítja elő a 60W-os zenei teljesítményt és a 2.1-es térhangzást. Az átviteli frekvencia 20 Hz-től 20 KHz-ig terjed, ami egészen jó. A hangminőségről a Tronsmart által egyedileg szabadalmaztatott digitális hangfeldolgozási eljárás, a SoundPulse gondoskodik. Ez a technológia lehetővé teszi a hangbéli különbségek külön-külön történő feldolgozását, vagyis a basszus fokozható, miközben továbbra is sikerül magas hangokat lejátszani a hangszórónak. Tényleg jól hallhatóan kiszélesíti a hangtartományt, valamint javítja a basszushatást, de ez egy csipetnyit a tisztaság rovására megy.

A Nightwish – While Your Lips Are Still Red című dalát hallgatva, a Force X-en a basszusok az optimálisnál nagyobb mélységgel szólaltak meg, a vokál tiszta és könnyen hallható volt. A közép és a magas tartományok is meglepően élénkek és tiszták voltak.

A The Dead South – In Hell I’ll Be In Good Company számát elindítva is érezhető, hogy mély frekvenciák vannak inkább előtérben a magas hangok elnyomásával, főleg akkor, ha a 3D vagy a Deep Bass mód van kiválasztva az EQ gombbal.

A metál, a rock, a bluegrass is jól szól, de leginkább az aktuális dance ,,tuc-tuc-bumm-bumm” zenék fekszenek a Force X-nek, mint például a Kungs – Clap Your Hands vagy Imanbek & BYOR – Belly Dancer.

Nagyon nem kell meglepődni azon, hogy hiányzik az audiofil hangszórók pontossága és ritmikája, de egy ekkora zajkeltőtől nem is lehet elvárni az átfogó és tökéletes hangzást. Ennek a Bluetooth hangszórónak és az általa ismert SBC (Subband Codec) hangkódolási algoritmusnak nem is ez a rendeltetése. Azonban a 60 W-os összteljesítmény bőven elegendő egy parti animálásához télen-nyáron, vagy a szomszédokkal való jó kapcsolat megszüntetéséhez. Nem fogja beadni a kulcsot, ha leejtjük, így ez egy olyan hangszóró, amit tényleg mindenhová magunkkal vihetünk, akár túrázni megyünk, vagy épp a medencénél lazulunk.

Igazából tök felesleges, de hátha valakinek erre van ingerenciája, meg kell említeni, hogy a Tronsmart Force X a Google Assistant, a Siri és az Alexa hangvezérlésekkel is vezérelhető. Ráadásul telefonbeszélgetéseket is lebonyolíthatunk a hangszórón keresztül, ugyanis kihangosítóként is működik – így legalább a három házzal arrébb lakó szomszéd is halja, hogy miről csacsogunk -, hasznos extra, mindenképpen.

Sokkal-sokkal több értelme van a beépített 10000 mAh kapacitású akkumulátornak, ami 50%-os hangerőn 13 órányi folyamatos zenelejátszáshoz biztosít energiát, ez a legkitartóbb partiarcoknak is elég lesz. Szintén hasznos a powerbank funkció, így a lemerült mobilunkat is feltölthetjük a Force X-ről. Magát az eszközt közel 4 óra hosszán keresztül kell etetni elektronokkal, mire 100%-ot elér a töltöttség, szerencsére zenehallgatás közben is lehetséges az akksi töltése. Nem egy kifejezetten okos eszköz, de azért annyi értelem szorult a kütyübe, hogy 15 perc elteltével kikapcsolja a hangszóró magát, ha nincs párosítva semmilyen eszközzel.

A Tronsmart Force X-nek az egyszerűsége a nagyszerűsége. Nincs applikáció a mahinálásához, az NFC is hiánycikk és a villogó LED fények is lemaradtak. Maradt viszont az elpusztítatlan kialakítás, ebben a kategóriában jónak számító hangminőség, dübörgő basszus és a hosszú üzemidő powerbank funkcióval.

A Tronsmart Force X könnyedén felveszi a versenyt a széles körben ismert márkák túlárazott termékeivel, ráadásul most elég kedvező áron szerezhető be.

Tronsmart Force X megvásárlásához a 6MS6UR4G kuponkód használatával csak 89,99 dollárra lesz szükségünk, ami 35 ezer forint. Nem lehet kérdés, ezért az árért ajánlott a termék.

A termék EU raktárból érkezik, a rendelést követően 3-5 napon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van!

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Kastély Béla

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.

NapiDroid