Gyenge mobilok már nem jöhetnek Android 11-gyel

0

A Google megnyitotta az Android 11 bétatesztelési fázisát, és az eszközkonfigurációs útmutató (Device Configuration Guide) egyik kiszivárgott példánya egy érdekes új információt tartalmazott. A keresőóriás korlátozza, hogy milyen készülékeken futhat az új verzió, és a 2 GB vagy ennél kevesebb RAM-mal ellátott telefonok kiesnek a támogatásból. Ezek a készülékek a jövőben már csak a butított Android Go rendszerrel jelenhetnek meg.

Ezen kívül azok a telefonok, amelyekben 512 MB RAM teljesít szolgálatot, többé nem jogosultak a Google Szolgáltatások futtatására, vagyis örökre véget ér támogatásuk. Az újítások várhatóan az idei negyedik negyedév folyamán lépnek életbe, amikor az új operációs rendszer már nyilvánosan hozzáférhető lesz, és a gyártók is elkezdik kiszórni a frissítéseket. A korábbi Android verziókkal debütált okostelefonok, amelyekben 2 GB RAM teljesít szolgálatot, mentesülnek a kritérium alól, így ha frissítéseket kapnak, továbbra is a teljes Android rendszert futtathatják a későbbi zavarok elkerülése érdekében. Tehát a korlátozás az újonnan megjelenő modellekre vonatkozik majd.

Igazából egyáltalán nem meglepő a Google döntése, hiszen kifejezetten a szerény hardverrel rendelkező készülékekre lett kifejlesztve az Android Go operációs rendszer. Ezzel az ökoszisztémával sokkal gördülékenyebben fognak működni a belépőszintű vassal dolgozó okoseszközök. A változtatás nyilvánvalóan annak biztosítását szolgálja, hogy a kevésbé durva hardverrel rendelkező mobilok és táblagépek is élvezhető felhasználói élményt tudjanak biztosítani a jövőben.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid