Google Pay mobilfizetés már Magyarországon is

0

A Mastercard bejelentette, hogy több európai országban, köztük Magyarországon is elérhetővé tette a Google Pay mobilfizetési szolgáltatás használatát. Elviekben már működik is a dolog, de vannak bizonyos korlátai.

Az első gond, hogy hazai felhasználók számára egyelőre nem dobja fel a Play Áruház a Google Pay appot (nekünk legalábbis egyik készülékünkön sem volt elérhető), ez remélhetőleg a közeljövőben változik, addig is más forrásból lehet letölteni és telepíteni az alkalmazás APK-ját.

A másik probléma, hogy egyelőre egyetlen hazai bank sem támogatott, különböző fintech szolgáltatókkal viszont már használható a Google Pay Magyarországon is. Ehhez Revolut, Curve vagy Monese kártyára van szükség.

Ha például Revolutot használsz, akkor egyszerűen csak add hozzá a Revolut-kártyádat a Google Pay pénztárcádhoz, és elvileg máris fizethetsz így a mobiloddal.

Hogyan működik a Google Pay?

A Google Pay szolgáltatás használata során a felhasználók a telefonjukkal fizethetnek bárhol, ahol érintésmentes tranzakciókat fogadnak, legyen szó akár üzletekről, akár tömegközlekedésről. Ehhez pedig sem a Google Pay-t, sem a mobilbanki alkalmazást nem kell újra és újra megnyitni, és internetkapcsolatra sincs szükség. Anélkül, hogy elő kéne keresniük a pénztárcájukat, a vásárlók az amúgy is kezükben lévő eszközzel fizethetnek. Ehhez a POS terminált sem szükséges használniuk – még a 15.000 forintos összeghatár felett sem, elég, ha közvetlenül a fizetés előtt feloldják telefonjukat.

Forrás: Mastercard

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid