Lecserélték a Google Térkép ikonját, és az app is megújul!

0

15 éves lett a Google Térkép, és az alkalmat egy teljes körű megújulással ünnepli meg a keresőóriás. Megváltozik a 2005-ben indult alkalmazás ikonja és felülete, valamint a funkciók terén is jönnek újítások.

Az első fázis az ikon cseréje, ami már meg is történt, legalábbis nálam az app frissítése után már az új verzió jelent meg a kezdőképernyőn. A Google száműzte a térképet a logóból, csak a gombostű maradt, így az egész sokkal egyszerűbb és letisztultabb lett.

Az alábbi rövid videón megtekinthető, hogyan változott a Google Maps ikonja az évek alatt:

A logó persze csak a kezdet, teljesen megújul a felület is. Az alsó menüsorban három helyett öt ikon lesz, az egyik újdonság a “Saved” fül, amire kattintva a korábban mentett útvonalak jelennek majd meg, a “Contribute”-tal pedig a meglátogatott helyek adatlapját tudjuk fotókkal, leírásokkal, véleményekkel bővíteni. Az “Updates” szintén új, de ez igazából a “For you” (magyarul Önnek) menü helyét veszi át.

Másik szembetűnő változás, hogy eltűnik a hamburger menü (három vonal a bal felső sarokban), ami egyébként sokakat zavart, mert nagyobb készülékek esetében nehéz volt egy kézzel elérni. Az itt található funkciók egy része az alsó sáv új fülein lesz elérhető, a maradék pedig a felhasználó ikonjára kattintva a jobb felső sarokban.

Javítanak továbbá a Live View funkción, ami egy virtuális valóságot (AR) használó élőképes navigáció gyalogosoknak:

Az új felületet bármikor élesítheti a Google, de lehetséges, hogy régiótól függően azért várni kell egy keveset. Mindenesetre érdemes a közeljövőben lefrissíteni a Térkép alkalmazást.

Forrás: Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid