Megint megbírságolták a Facebookot

0

Reméljük jól szolgál az emlékezetetek, és már régi motorosok vagytok a közösségi oldalak használatában. Ha igen, biztosan rémlik az, amikor a Facebook 2011-ben elkezdte magától megjelölni a felhasználókat a különböző képeken, ugyanis ekkoriban kezdték el tesztelni a portál által fejlesztett arcfelismerő szoftvert. Szép és jó, csak éppen senkit nem kérdeztek meg arról, hogy beleegyezik a dologba vagy sem. Nem sokkal rá eljárást indítottak a Facebook ellen, majd 2015-ben teljesen hivatalosan is jogi útra terelték a dolgokat.

A perből nem sokra rá csoportos kereset lett, ám a Facebook teljesen meg volt győződve arról, hogy nem tettek semmi rosszat, így aztán készen álltak megvédeni az igazukat, elindult tehát a jogi csatározás. Azóta sokat változhatott a közösségi oldal vezetőinek álláspontja, mert most már készek megfizetni a rájuk kiszabott 550 millió dolláros bírságot az Illinois állambeli felpereseknek, akik eredetileg elindították az eljárást.

A Facebook egyik szóvivője szerint az a céljuk, hogy minél hamarabb tovább tudjanak lépni az ügyön, mivel ez a cég, és a befektetők érdeke is. Mivel 2011 óta a Facebook engedélyt kér, hogy megjelölhesse a felhasználókat az arcfelismerő szoftver segítségével, ki lehet jelenteni, hogy nem volt hiábavaló a Zuckerbergék ellen benyújtott kereset, még ha egy ilyen büntetés számukra talán meg sem kottyan.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid