A Google véletlenül lebuktatta az Android 11-et

0

Eddig semmilyen hivatalos infónk nem volt a következő Android verzióról, most azonban a Google egyik munkatársa tévedésből hamarabb élesítette az új kiadás fejlesztői oldalát, így kiderült, hogy valóban Android 11 néven jön a friss rendszer.

Az Android 10 első fejlesztői előzetese tavaly március elején debütált, és valószínűleg az Android 11 éles tesztelése is hasonló időben kezdődik majd. A Google munkatársai már készítik elő a terepet, és ennek lehet a hozadéka, hogy véletlenül idő előtt élesítették az új verzió oldalát. Nem sokkal utána javították a hibát, de szerencsére meg tudjuk mutatni, hogy hogy nézett ki.

Túl sok konkrétum sajnos nem derült ki az Android 11-ről, és ez az oldal egyébként is a fejlesztőknek szól. Azt tehát nem tudni, hogy milyen szemmel látható változások lesznek, de még nagyobb hangsúlyt kap az adatvédelem, és a hajlítható kijelzők támogatása is előtérbe kerül.

A menetrend valószínűleg úgy néz majd ki, hogy március első felében megérkezik az Android 11 első fejlesztői előzetese, a legtöbb újításról viszont csak a Google I/O konferencián rántják majd le a leplet (május 12-14). Összesen 5-6 előzetes kiadás várható, nagyjából havonta egy, és végül augusztusban vagy szeptemberben adják majd ki a végleges rendszert, elsőként természetesen a Pixel mobilokra. Az Android 10 tavaly szeptember 3-án debütált, és szakított az édességes elnevezések hagyományával, ami a 11-es verziónál (“Android R”) sem tér vissza.

Via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid