A Google visszahozhatja a hívásrögzítő funkciót az Androidba

0

Számos fórumon lehet találkozni azokkal a panaszos hangokkal, melyek hiányolják a lehetőségét annak, hogy rögzíteni lehessen a telefonhívásokat Android rendszerű mobilokon. Ez a funkció elérhető volt egészen a Marshmallow disztribúcióig, mégpedig a gyári tárcsázó alkalmazásban, majd később harmadik féltől származó appok révén lehetett élni vele. Az Android 9 érkezésével sokak bánatára tiltottá vált ez az opció, ám a legfrissebb értesülések szerint hamarosan visszakerülhet a gyári Telefon alkalmazásba.

Hozzáértők egy APK fájl “szétszedése” után találtak jeleket arra, hogy hamarosan régi/új funkcióval gazdagodhat a Google saját tárcsázó alkalmazása, mégpedig egy beépített hívásrögzítő lehetőséggel. A nyomokat a Google Pixel 4 Telefon alkalmazásának legújabb verziójában találták a fejlesztői vénával megáldott szemfüles felhasználók. Az app új ikont és elrendezést kapott, a kódjában pedig ott volt elrejtve az opció. 

Ahogyan a bevezetőben is írtuk, a hívásrögzítés korábban is elérhető volt a gyári tárcsázóban, egészen a 6-os Android érkezéséig. Ezután ha szerettük volna használni, telepíteni kellett valamilyen külső fejlesztésű alkalmazást, majd végül a Pie frissítés jöttével azok is használhatatlanná váltak. Persze egyes gyártóknak ez nem jelentett problémát, a Xiaomi telefonjain például a mai napig elérhető a hívásrögzítés.

Kíváncsian várjuk tehát, hogy mit lép a Google, és valóban visszahozzák-e a sokak által keresett funkciót. Egyelőre azért ne vegyük biztosra a dolgot, hiszen jogi akadályai is vannak a hívások rögzítésének, éppen ezért vették ki korábban ezt a lehetőséget az Androidból.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid