A OnePlus demonstrálta, mit tud az új, 120 Hz-es kijelzőjük

0

Az elmúlt napokban a OnePlus vezetője mást sem csinált, mint promózta az általuk nemrégiben bemutatott kijelzőt, ami vélhetően a OnePlus 8 Pro-ban fog megjelenni elsőként. A 120 Hz-es képfrissítéssel rendelkező OLED megjelenítő rendelkezik egy saját chippel, ami képes megnövelni egy adott videó másodpercenkénti képkockaszámát, ezáltal még folyamatosabbá téve azt. Peter Lau most azt is megmutatta, miként csinálja ezt a Fluid Display MEMC chipje. 

Tehát alapvetően arról van szó, hogy egy olyan videót, ami mondjuk 30 vagy 60 fps-es, a vállalat által fejlesztett MEMC chip képes extra képkockákkal ellátni, hogy az még folyamatosabb legyen. Hasonló technológia van egyébként jó néhány felsőkategóriás televízióban, szóval nem forradalmi az ötlet, de telefonokon eddig nem igazán volt tetten érhető ez a megoldás. 

Persze ez valami olyasmi, amit látni is kell, hogy elhiggye az ember, éppen ezért Peter Lau közzétett egy összehasonlító videót, ami prezentálja a technológiát működés közben. A fenti felvételen az látható, hogy milyen egy normál 30 fps-es felvétel kikapcsolt, illetve bekapcsolt MEMC chip mellett.

Az alábbi videón pedig azt mutatják meg, hogy milyen egymás mellett egy 60 Hz-es és egy 120 Hz-es kijelző. A felvételek természetesen le lettek lassítva, hogy jobban kijöjjön a különbség, és bármilyen készüléken látható legyen.

Az új, 120 Hz-es képernyőt a OnePlus 8 Pro előlapjára fogják szerelni, ami egyébként egy kivágást is kap, ott foglal majd helyet a szelfikamera, míg a hátoldalon egy négy érzékelőt csatasorba állító képrögzítő rendszer felel a pillanatok megörökítéséért.

Kiszivárgott infók szerint a készülék belsejében Qualcomm Snapdragon 865 lapkakészlet és 12 GB RAM fog dolgozni, míg a szoftveres oldalt a legfrissebb Oxygen OS reprezentálja. Egyelőre nem tudni, pontosan mikor debütál a OnePlus 8 család, de az eddigi kedvcsinálók alapján az is lehetséges, hogy májusnál hamarabb befutnak az új modellek.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid