Bemutatták a OnePlus 8 Pro 120 Hz-es QHD+ OLED kijelzőjét

0

Ahogyan várható volt, a OnePlus tartott egy rendezvényt, ahol sok minden egyéb mellett az általuk fejlesztett új képernyőről is szót ejtettek a vállalat emberei. Peter Lau vezérigazgató Weibo-posztja alapján tudjuk, a panel már készen van, és szinte biztos, hogy ez a megjelenítő kerül majd a OnePlus 8 Pro előlapjára, míg az alapmodell egy egyszerűbb verziót kaphat.

Nem semmi lesz a telefon képernyője, hiszen egy QHD+ felbontású OLED panelről van szó, aminek 120 Hz-es a maximális képfrissítése. Az érintéseket is kiválóan fogja venni, a gyártó 240 Hz-es érzékelést ígér.

A OnePlus szót ejtett egy vadonatúj technológiai megoldásról, ami a Smooth Chain nevet viseli, és lényegében a bevitel és a kimenet közti késleltetést igyekszik minimalizálni a reszponzivitás fokozásának célzatával. Az eljárás révén még folyamatosabb lesz a vizuális élmény például játékokban.

A MEMC egy másik nagyon hasznos, bár nem teljesen új koncepció, lényegében egy mozgást becslő és követő szoftveres eljárás, ami képes feldolgozni az alacsonyabb képkocka sebességgel rendelkező videókat, majd azokat 120 fps-ig fel tudja konvertálni.

Mivel a folyamat valós időben történik, ezért egy külön chip végzi a szükséges számításokat, ez pedig a kijelzőben található.

A gyártó dicsérte továbbá a panel színhelyességét, ami valódi 10 bites megjelenítést biztosít, és persze van HDR támogatás is. A képernyő 4096 különböző fényerőszinttel rendelkezik az eddigi 1024 helyett, ami jól jöhet minden potenciális HDR implementáció esetében.

A OnePlus vezetője nem szerénykedett az új kijelzővel kapcsolatban, azt mondta, hogy ez lesz a legjobb mobilos panel 2020-ban. Ebbe persze a Samsungnak is lesz némi beleszólása, hiszen a Galaxy S20 telefonok is hasonló képernyőt kapnak.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid