Gyengébb minőségre kapcsolt a Netflix és a YouTube a koronavírus miatt

0

A járvány miatt sokan arra kényszerültek egész Európában, hogy otthon maradjanak, és egyébként ez ajánlatos is mindenkinek, aki megteheti. Mivel az emberek jó része az internet segítségével üti el az időt, többek között olyan adatforgalom-igényes szolgáltatásokat használva, mint a Netflix vagy a YouTube, ez a mostani helyzet komoly terhet ró az infrastruktúrára. Éppen ezért az EU igyekszik korlátozásokra sarkallni a vállalatokat.

Az Európai Bizottság egy tagja, Thierry Breton, aki egyébként a digitális politikával foglalkozik, a napokban arra kérte a Netflix és a Google vezetőit, hogy vezessenek be ideiglenes korlátozásokat az adatforgalom csökkentése érdekében. Mivel sokan arra kényszerültek, hogy otthonról dolgozzanak vagy tanuljanak, ezért kulcsfontosságú, hogy ne legyenek túlterhelve a hálózatok.

A Netflix egymaga a globális internetfogalom 12%-áért felel, és Európában már 51 millió felhasználóval rendelkeznek, ezért elkerülhetetlen, hogy meghozzanak bizonyos intézkedéseket. Már be is jelentették, hogy 30 napig kisebb bitrátával fogják adni a filmeket és a sorozatokat, ami 25%-os adatforgalom-csökkentést (és ugyanennyi minőségromlást) jelent. A változás mát tapasztalható is.

A YouTube a mai napon szintén bejelentette, hogy eleget tesznek az EU kérésének, és 30 napig ők is csökkentik az adatforgalmat azzal, hogy az SD minőséget teszik alapértelmezetté HD helyett.

Ezek természetesen még csak az első intézkedések, mindkét vállalat folyamatosan együttműködik a hatóságokkal annak érdekében, hogy megelőzzék a hálózatok túlterhelését, és amennyiben szükséges, meg is hosszabbítják majd a 30 napos korlátozást.

Forrás: Reuters

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid