Gyökeresen megváltozik az egyik legjobb androidos videólejátszó

0

Még januárban számoltunk be róla, hogy felvásárolták az MX Playert, ami az egyik legnépszerűbb videólejátszó app Androidon. Most kiderült, hogy mi lesz az alkalmazás sorsa, és ennek sajnos sokan nem fognak örülni…

Az MX Playert egy nagy indiai médiavállalat, a Times Internet vásárolta meg nagyjából 140 millió dollárnak megfelelő áron az eredeti fejlesztőtől, vagyis a J2 Interactive-tól. A Times Internet a streaming szolgáltatások piacára próbál betörni Indiában, és ebben nagy szerepet szánnak az alkalmazásnak.

Az MX Player eddig leginkább helyi médialejátszóként funkcionált a legtöbb felhasználónál, most azonban bejelentették, hogy hamarosan teljesen átalakul, és tulajdonképpen egy az indiai piacra szánt streaming programot csinálnak belőle. Különféle műsorokat lehet majd nézni ajta, mégpedig freemium módon, vagyis reklámokkal kompenzálják az ingyenességet.

“Az MX Player forradalmasítani fogja a digitális szórakoztatás piacát Indiában. A közönségünk prémium szórakoztató tartalmat akar, ami India fialatsága számára készült, az ő nyelvezetükkel, hozzájuk kapcsolódó sztorikkal és a filmekhez hasonló minőségben.” – mondta Karan Bedi, az MX Player vezetője.

A legnagyobb kérdés, hogy mi lesz az alkalmazással nemzetközi szinten, hiszen nemrég az 500 milliós letöltésszámot is átlépte a Play Áruházban, és világszerte sokan használják. Érdekesség egyébként, hogy ebből állítólag 350 millió letöltés Indiából történt, és így már kicsit érthetőbb, hogy miért tervezik ilyen módon átalakítani az appot. Az új verzió augusztusban debütálhat Indiában.

Az MX Player ingyenesen letölthető a Play Áruházból.

Via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid