Hajlítható és feltekerhető kijelzős készülékeket mutatott be az Alcatel telefonokat is gyártó TCL

0

Igazából ha pontosak szeretnénk lenni, akkor a TCL két vadonatúj koncepció telefont leplezett le, amelyek közül az egyik két helyen hajlítható, a másik pedig feltekerhető kijelzővel rendelkezik. A újdonságoknak egyelőre még rendes neve sincs, mindössze azt reprezentálják, hogy a TCL mérnökeinek milyen ötletei vannak a flexibilis mobilokat illetően.

A készülékek képernyőjét a cég házon belül gyártotta le, egészen pontosan a TCL-CSOT nevű részleg, ami az Alcatel mögött álló kínai vállalat saját divíziója. A flexibilis AMOLED technológia révén lehetővé vált, hogy egy 10 colos táblagép megjelenítőjét 6,65 colos méretre összehajtsuk, eredményül pedig egy 20,8:9 képarányú kijelzőt kapunk, persze ehhez nem csupán a panelnek kellett különlegesnek lennie.

A TCL kifejlesztett két különleges zsanért is, az egyik a DragonHinge, míg a másik a ButterflyHinge nevet viseli, az előbbi befelé hajlik, akárcsak a Samsung Galaxy Fold megoldása, míg a másik kifelé, ezzel pedig inkább a Huawei Mate X-ben láthatott konstrukcióra hajaz.

Ha együtt használjuk őket, akkor lehetővé válik egy okostelefon háromfelé hajtása, így a kijelző egyik része teljesen rejtetté válik a két réteg között. Elég menő, nem igaz?

A másik telefon vagy táblagép – nézőpont kérdése –, talán még ennél is izgalmasabb, mivel itt a képernyő egy része fel van tekerve, és a készülék házából jön elő, mégpedig gombnyomásra, egy teljesen motorizált folyamat eredményeként. A megjelenítő így a 6,75 colos méretről képes 7,8 hüvelykesre nőni, ha szükségünk van az extra felületre.

A váltást minden esetben a készülék belsejében lévő mechanika menedzseli, a kézi irányítás egyelőre nem lehetséges. Amikor elérhetővé válik a nagyobb kijelző, az interfész is újabb felhasználói lehetőségeket ad a kezünkbe, például többablakos módot és más multitaszkinggal kapcsolatos opciókat. Az eltérő képernyő technológiának köszönhetően a panelen nincsenek gyűrődések, kitüremkedések, mint más jelenleg forgalomban lévő hajlítható készülékeken. Valljuk be, ezek kicsit sem néznek ki jól, és nem kevés ellenérzést szülnek még a flexibilis mobilok iránt érdeklődőkben is.

Ezek egyelőre csak koncepció telefonok, ami az jelenti, hogy cseppet sem biztos, hogy valaha forgalomba kerülnek, és ha ez meg is történik, akkor sem szánják majd őket a széles tömegeknek. A TCL egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy lesz-e piacra dobott verziója a készülékeknek, és arról sincs még csak sejtésünk sem, hogy milyen áron jelennének meg. Mondjuk a TCL nem szokott elszállt árakkal operálni, így még az is lehet, hogy ha lesz belőlük valami, akkor a jelenlegi ajánlatokhoz képest sokkal olcsóbban lesznek beszerezhetők, ki tudja?

Mindenesetre érdekes látni, hogy egyre több cég foglalkozik a hajlítható eszközök ötletével, a gyártók pedig szemlátomást hisznek ezekben a különleges masinákban. Nektek mennyire tetszenek a TCL újdonságai? Írjátok meg nekünk kommentben!

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid