Hajlítható mobilon dolgozhat a HTC

0

Sokan már kimondták rájuk az áment, és az utóbbi években valóban nem igazán voltak az élen, de ez nem jelenti azt, hogy a HTC ne dolgozna okostelefonokon a színfalak mögött. A gyártó idén nyáron nyújtott be egy szabadalmi kérelmet a nemzetközi szellemi tulajdonokkal foglalkozó hivatalnak, amelyben egy hajlítható okostelefon koncepciója szerepel. A szabadalomban található ötleteket már láttuk, igaz, ebben a formában még nem.

A tajvani gyártó lényegében egy olyan készüléket ötlött ki, amelynek alapötletét a kagylómobilok, vagy ha úgy jobban tetszik, azok modern megfelelői, a Motorola Razr és a Samsung Galaxy Z Flip szolgáltatja, ám ezúttal egy olyan hajlítható megjelenítővel, ami a külső oldalon található, akárcsak a Huawei Mate X esetében.

Nem tudni, mi vette rá a tajvani fejlesztőket egy ilyen koncepció kidolgozására, hacsak nem az, hogy egy ilyen kialakítású flexibilis képernyőn nem lenne olyan látványos a hajlítás okozta gyűrődés. Viszont mivel kívül van, gyakorlatilag bármi könnyen kárt tehet a képernyőben.

Vitathatatlan ugyanakkor, hogy a mobil zsanérja elég masszívnak tűnik – legalábbis a szabadalom alapján készített LetsGoDigital képanyagon -, de valószínűleg még korántsem kiforrott az ötlet.

Most pedig jöhetnek a szokásos mantrák: egy szabadalom egyáltalán nem jelent kereskedelmi forgalomba kerülő terméket, sokkal inkább azt, hogy egy adott ötlet foglalkoztatja a gyártó fejlesztőit, mérnökeit. Mindenesetre nem kizárt, hogy a HTC egy hajlítható telefonnal tér vissza, és ha tényleg így lesz, akkor kíváncsiak vagyunk, hogy pontosan mivel sikerül majd előállniuk.

Forrás: GizmoChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid