Hajlított kijelzős Xiaomi Mi Note 2 jöhet

0

A várhatóan az év vége előtt bemutatásra kerülő Xiaomi Mi Note 2 számos érdekes pletykának volt a főszereplője mostanában. Ezekből fogunk most csemegézni, van közöttük néhány egészen érdekes, többek között azt állítják a bennfentesek, hogy a készüléket hajlított kijelzővel is piacra óhajtják dobni.

Az értesülések forrása a kínaiak Twittere, vagyis a Weibo, az oldal sokféle technikával kapcsolatos pletykának a melegágya.

Az első és legérdekesebb állítás a Mi Note 2 kapcsán az, hogy Force Touch technológiával lesz felvértezve a megjelenítője. Ez az a nyomásérzékeny megoldás, amit az Apple 3D Touch-nak nevez, és képes érzékelni a különféle érintések erejét, meg tud különböztetni egy határozott nyomást egy lágy simítástól.

A kérdéses kijelző állítólag 5.7 olos lesz, a nem hajlított változat esetében Full HD, míg a másiknál QHD felbontással. A kiszivárgott adatok szerint három verzió érkezik: az egyikben 4 GB RAM és 32 GB belső tárhely található, a másikban pedig 6 GB RAM-ot párosítanak egy 64 GB-os adattárolóval. Az igazi tuti persze az ívelt képernyős modell lesz, 6 GB RAM-mal és 128 GB háttértárral.

Koncepció

Koncepció

A középső és az ívelt variáns duál kamera kiosztást fog kapni, a szenzorok felbontása 12 megapixel lesz. Az alap modell “csak” egyetlen hátlapi 16 megapixeles kamerával büszkélkedhet. Viszont mindegyik változat megkapja a kijelző alá rejtett ujjlenyomat-olvasót, a számítási feladatokat pedig a Qualcomm Snapdragon 820, illetve a Snapdragon 823 végzi majd. A hírek még beszélnek NFC támogatásról és egy 4000 milliamperórás telepről is, utóbbi támogatja a Quick Charge 3.0 gyorstöltést.

Az árakról is csiripeltek a verebek. Az alapmodellért kb. 376 dollárt kérhetnek el, míg a 64 GB-os változat ára 451 dollár körül alakul. A csapat csúcsragadozójáért pedig 526 dollárt kell majd leszurkolni. A végszó persze most is a szokásos: ezek egyelőre nem többek, mint pletykák, kéretik őket a megfelelő fenntartással kezelni.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid