Hamarosan belenagyíthatunk a YouTube videókba

0

Talán nem fogja a világot megváltani, de sokak számára hasznos újítás érkezhet a YouTube-ra. Nagyon úgy fest, hogy a videómegosztó egy “Pinch To Zoom” opcióval fogja gyarapítani az alkalmazásban elérhető funkciók sorát, ami lényegében lehetővé teszi majd, hogy belenagyítsunk a videókba egy két ujjas csippentéssel.

Ez a bizonyos “Pinch To Zoom” egyelőre csak egy kísérleti funkció, de azok a YouTube Premium előfizetők, akik részt vesznek az előzetes tesztelésekben, már élhetnek a lehetőséggel. Fontos azonban, hogy ők is csak szeptember 1-ig tehetik meg ezt, amelyet követően a nagyítást lehetővé tévő kísérleti funkció már nem lesz elérhető.

Valószínűleg ezután dönti majd el a Google, hogy érdemes-e bevezetni ezt az újítást, a döntést pedig vélhetően a tesztelési fázisban résztvevő Premium előfizetők visszajelzései alapján hozza majd meg. Vagyis egyelőre nem lehet készpénznek venni, hogy ez a plusz funkció valóban megérkezik majd az alkalmazásba.

Ha esetleg most hirtelen valakinek nincs ötlete azzal kapcsolatban, hogy mégis mire lehetne használni ezt az opciót, tudunk adni néhány tippet. Vannak például fent szerelős videók a YouTube-on, és néha olyan jó lenne közelebbről is látni, hogy mégis mit csinál az, aki a felvételt készítette, mert ami neki könnyedén megy, az nekünk totál bonyolult is lehet.

De olyan is van, hogy egy csomó szöveges adat jelenik meg a képernyőn, amit mondjuk egy telefon apró kijelzőjén nehézkes elolvasni, ilyenkor megállítani a felvételt és belenagyítani a videóba módfelett hasznos lehet. Innen már valószínűleg nektek is eszetekbe jut néhány lehetséges felhasználási mód. Éppen ezért reméljük, hogy a YouTube fejlesztői és döntéshozói végül elérhetővé teszik ezt a funkciót mindenki számára a tesztidőszak végeztével.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid