Hamarosan dúdolással is kereshetünk a YouTube-on

0

A Google éppen egy olyan funkciót tesztel, amelynek segítségével dúdolással is rá lehet keresni dalokra a YouTube-on. Sőt, a telefon mikrofonjával felvett dalrészletekkel is elindíthatjuk a keresést.

Dúdolással zeneszámra keresni már nem teljesen új dolog, hiszen a Google Asszisztens és a Soundhound is felkínálja ezt a lehetőséget. Óriási segítség, ha már egy ideje csak ugyanaz a dallam ismétlődik a fejünkben, de fogalmunk sincs, hogy az mi lehet.

Most a Google bejelentette, hogy egy kísérlet részeként a YouTube-on is biztosítja ezt az opciót, illetve azt, hogy egy általunk rögzített, de számunkra ismeretlen dalt azonosítsunk a segítségével. Semmi mást nem kell tenni, mint a hangalapú bevitelt – ami a beszédet szöveggé alakítja – átállítani dalok keresésére.

Legalább három másodpercig kell dúdolni, hogy a keresés elinduljon, illetve egy legalább ilyen hosszúságú részletet kell felvenni az adott dalból, hogy sikerrel járhassunk. Miután ez megtörtént, a YouTube a megfelelő tartalomra visz bennünket, legyen szó hivatalos zenei videóról, felhasználók által feltöltött felvételről, vagy rövid Shorts klipről.

A funkciót egyelőre csak az Android-felhasználók egy kis százaléka használhatja. Ráadásul ez csupán egy kísérlet, ami azt jelenti, hogy még akár egészen nagy változtatásokat is eszközölhetnek rajta, mielőtt hozzáférhetővé teszik a szélesebb közönség számára. Remélhetőleg a Google zenestreaming platformja, a YouTube Music is megkapja ezt a roppant hasznos lehetőséget.

Forrás: Android Authority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid