Kézi konzolokat hajtanak majd a új Snapdragon G-szériás chipek

0

A Qualcomm hivatalosan is bejelentette a Snapdragon G lapkákat, amelyeket játékkonzolok belsejében fogunk viszontlátni a jövőben. A sorozat három különböző teljesítményű és képességű chipet foglal magában.

A Snapdragon G1 Gen 1 lapkakészlet feladata nem a címek natív futtatása, hanem felhőjátékra fókuszáló, aktív hűtéssel nem rendelkező, hordozható eszközökhöz készítették. A lapkát magában rejtő készülékek akár 10 órán át is működhetnek egyetlen feltöltéssel, bár ez nyilván a csatlakoztatott akkumulátor kapacitásától is függ. A chipset nyolc Kryo maggal szerelt CPU-t és egy Adreno A11 GPU modult fog dologra, plusz támogatja a Wi-Fi 5 és a Bluetooth 5.0 szabványokat. A lapka legfeljebb 720p felbontású, 60 Hz-es kijelzőket kezel.

A Snapdragon G2 Gen 1 már nem csupán a felhőben, hanem a helyileg futtatott játékokkal is boldogulni fog. Ugyanúgy nyolc Kryo magos CPU-val lett felszerelve, de sokkal nagyobb teljesítményű, Adreno A21 GPU-val bír. A Snapdragon G2 Gen 1 nem csak Wi-Fi 6/6E, de 5G kompatibilitással is rendelkezik. Az új lapka Full HD+ megjelenítőket is lazán meghajt, ezek akár 144 Hz-esek is lehetnek.

Razer Edge – Android rendszert futtató kézi konzol

A Snapdragon G3x Gen 1 lapkakészlet már ismerős lehet, hiszen az duruzsol a Razer Edge nevű handheldben. A chipset most utódot kap a G3x Gen 2 képében, ami egy minden ízében csúcskategóriás konstrukció. A Qualcomm célja a lapkával az, hogy PC-s színvonalú játékélményt biztosítson. A nyolcmagos Kryo processzor 30 százalékkal gyorsabb, mint elődje, a vadonatúj Adreno A32 GPU pedig kétszeres teljesítménnyel kecsegtet az előző generáció grafikus vezérlőjéhez képest.

Nem piskóta a G3x Gen 2, mert támogatja a sugárkövetést, a Wi-Fi 7 és az 5G kapcsolatokat, kezeli a Full HD+ kijelzőket 144 Hz-ig, kompatibilis a PCI Gen 4 SSD meghajtókkal, illetve képes vezérelni a sztereó haptikus visszajelzést.

Az olyan kifejezetten hordozható gaming PC-ket gyártó cégek, mint az AyaNeo, a Huaqin, az Inventec és a Thundercomm még az idén új, Snapdragon G-szériás chipsetekkel szerelt készülékeket dobnak majd piacra. Ezek között vélhetően lesz olyan is, ami Android rendszert futtat, vagyis hamarosan egész kis dömping lehet droidos kézi konzolokból.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid