250 megapixeles mobilos kamerával készül a Samsung

0

Arról már mi is írtunk korábban, hogy a Samsung távlati céljai között szerepel egy elképesztő, 600 megapixeles felbontással rendelkező képrögzítő egység létrehozása. Egy ilyen szenzor már a rendkívül összetett emberi szemnek is méltó riválisa lehet, de egyelőre még várni kell, míg befut ez a konstrukció. Szerencsére a dél-koreai gyártónak a közeljövőre nézve is vannak komoly tervei kamerás fronton, amelyek közül az egyik egy 250 megapixeles szenzor megalkotása.

Bennfentes források szerint a dél-koreai tech gigász valamilyen 250 megapixeles szenzoron dolgozik, ami méretét tekintve elérheti akár az egy hüvelyket is, ami teljesen egyedülálló lenne a mobilos piacon. Hogy el tudjátok képzelni mennyire komoly fejlesztésről van szó, a Samsung Galaxy S20 Ultra 108 megapixeles elsődleges képrögzítő modulja “csupán” 1/1,33 hüvelykes.

Ugyanebből a kínai eredetű jelentésből még az is kiderült, hogy egy valamivel szerényebb, 150 megapixeles modul kutatási és fejlesztési munkálatai nemrégiben értek véget, és ha minden jól megy, akkor az idei év második felében már találkozhatunk olyan – nem feltétlenül Samsung márkájú – okostelefonokkal, amelyeknek a hátoldalán ez az érzékelő teljesít szolgálatot. Kíváncsian várjuk, hogy többet halljunk ezekről a szenzorokról, illetve mobilokról, amelyekbe beszerelik majd őket.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid