Hamarosan érkezik a mobilok ingyenes függetlenítése

1

Komoly változásokat hozhat a jövő év a szolgáltatók és a vásárlók részére Magyarországon. A legújabb törvény kifejezetten az előfizetéses csomagok felhasználóinak kedvez, így a lakosság nagy részét érinteni fogja.

A hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény hamarosan bevezetésre kerülő módosítása kötelezni fogja a szolgáltatókat arra, hogy a hűségidő lejárta után ingyenesen függetlenítsék az adott csomaghoz vásárolt mobiltelefont.

A függetlenítésre eddig is volt lehetőség, ám szolgáltatótól függetlenül akár 20 ezer forintot is elkértek érte, annak ellenére, hogy már lejárt a szerződés, és a mobiltelefon teljes árát is kifizettük.

A változások utólag is érvényesek lesznek, és a korábban kötött szerződésekre is vonatkoznak, amennyiben a szabály életbe lépése után legalább 90 nap eltelik a lejárat előtt.

Jó hírnek számít még, hogy a hűségidők nem lehetnek majd 1 évnél hosszabbak, illetve a hűségidő lejárta után, ha nem hosszabbítunk, akkor sem emelhetik meg az előfizetés díját. Ennek következtében a szolgáltatók kénytelenek lesznek akciókkal és jobb feltételekkel rávenni az embereket a szerződés hosszabbítására.

Forrás: Origo

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid