Hamarosan érkezik az új Bluetooth 5 szabvány

3

A Bluetooth Special Interest Group (Bluetooth SIG) gőzerővel dolgozik a vezeték nélküli kapcsolódási forma következő generációján. A kommunikációs szabványt Bluetooth 5-nek fogják nevezni, és hivatalosan június 16-án mutatják be – állítja Mark Powell, a SIG ügyvezető igazgatója. 

A Bluetooth 5 többek között kétszeres hatótávot és négyszeres adatközlési sebességet fog jelenteni, ám mindezek mellett sokkal energiatakarékosabb lesz a jelenlegi szabványoknál. Ami ennél is érdekesebb, hogy olyan fontos új lehetőségekkel gazdagítja a vezeték nélküli szolgáltatásokat, mint a tartózkodási hely szempontjából releváns információk és a navigáció.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Bluetooth 5 rengeteg felhasználónak megkönnyíti majd a helyfüggő szolgáltatások integrálását a mindennapi életbe. A további részleteket jövő héten csütörtökön fedik fel egy londoni rendezvény keretein belül.

Még valami: Ez a cikkem volt a Napidroid oldalán az ezredik írásom. Hálával és köszönettel tartozom az oldal minden kedves látogatójának, akik az elmúlt két évben rendszeresen olvasták a bejegyzéseimet. Remélem velem tartotok a következő ezer cikknél is! :)

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid