Hamarosan internet nélkül is működni fog a Google Készülékkereső

0

Miközben egyre drágábbá válnak az okostelefonok, úgy lesz egyre gyűlöletesebb a gondolata annak, hogy a készülékünket elhagyjuk, vagy netán ellopják. Erre a problémára jelenthet megoldást a Google Készülékkereső funkciója, amely hamarosan egy frissítésben fog részesülni. Az új verzió internetkapcsolat nélkül is meg fogja tudni mondani, hogy hol van a mobilunk.

A Készülékkereső segítségével, egy kis szerencsével bármilyen Android operációs rendszert futtató mobil megtalálható, ha az elveszett vagy ellopták. A funkció több lehetőséget is felkínál, távolról lezárhatjuk a készüléket, kijelentkezhetünk a Google-fiókból, vagy akár vissza is állíthatjuk a gyári állapotot. Nagyon hasznos, olykor “életmentő” lehetőségről van szó, azonban a legnagyobb korlátja, hogy csak akkor működik, ha aktív internetkapcsolat van az elhagyott mobilon. De már nem sokáig.

A Google Update 2022 decemberére érvényes javítási jegyzetében az áll, hogy a Készülékkereső mostantól támogatja az utolsó ismert tartózkodási hely bejelentését titkosítással, egy új, az adatvédelemre összpontosító keretrendszernek köszönhetően. Ennek hála, az adott telefon akkor is megtalálható lesz, ha az semmilyen módon nem kapcsolódik az internetre.

A hiányzó, eltűnt készülék helyzetét a közelben lévő más eszközök segítenek majd meghatározni. Rendkívül fontos, hogy a folyamat közben minden adat titkosítva lesz, és a közreműködő telefonok, illetve egyéb eszközök tulajdonosai nem fogják látni a keresett Android okostelefon adatait, csak a Google és az elveszett mobil tulaja.

Igazából ez a lehetőség már létezik, az Apple és a Samsung is alkalmazza a technológiát a saját csatornáin keresztül. Azt mondjuk nem tudjuk, hogy vajon egy Samsung mobilon továbbra is a dél-koreaiak saját készülékkeresője fog a jövőben is működni, vagy a Google fejlesztésére cserélik azt.

A Készülékkereső frissítése még nem érhető el, a Google csak a frissítési jegyzékben tesz róla említést, így nem tudjuk azt sem, hogy mikor kerül bevezetésre. Ha a funkciót már szélesebb körben is alkalmazzák, vélhetően kapni fog egy hivatalos bemutatót valamikor. Talán épp akkor, amikor jövőre bejelentik az Android 14 rendszert.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid