Hamarosan megjelennek a fizetős posztok Twitteren

0

A közösségi médiaoldal bejelentette legújabb funkcióját, ami Super Follows névre hallgat. Az új opció lényegében a fizetős tartalmak megjelenését jelenti Twitteren, mivel lehetőséget biztosít a felhasználóknak arra, hogy bizonyos általuk közzétett posztokat, tartalmakat díjkötelessé tegyenek.

A Super Follows mechanikája hasonló az olyan oldalakéhoz, mint a Patreon vagy az OnlyFans, lehetővé teszi, hogy a tartalomgyártók, újságírók, művészek, de igazából bárki havidíjas konstrukciót kínáljon a követői számára, különböző exkluzív tartalmakért cserébe. A The Verge értesülései szerint ez 4,99 dollárba fog kerülni a Twitter felhasználóknak, így válhatnak “szuperkövetőkké”. Habár a magyar pénzre átszámítva megközelítőleg 1500 Ft-os díj első hallásra nem tűnik veszedelmesnek, azért az újítás felvet bizonyos kérdéseket. Például érdekes lesz látni, hogy a nagy sajtóorgánumok miként reagálnak arra, ha az általuk alkalmazott újságírók a munkájukkal kapcsolatos tweetjeiket a fizetős posztok közé teszik, így szerezve extra bevételt. Önmagukban a fizetős tartalmak ötletének nem feltétlenül kell rosszul elsülnie, ha az új lehetőség valóban extra és exkluzív alkotásokhoz, írásokhoz enged hozzáférést, és a használói nem esnek át a ló túloldalára.

A Super Follows nem az egyetlen új fejlesztés, amelyet a Twitter a minap tartott eseményén felfedett. Egy másik új opció a Communities, vagyis a “Közösségek” nevet viseli, és első blikkre nagyjából a Twitter válaszának tűnik a Facebook Csoportok funkciójára. Egyelőre túl sok mindent nem tudni az újítással kapcsolatban, de valószínűleg hamarosan újabb részleteket fednek fel. Amit eddig közzétettek, az az, hogy a Twitter felhasználóknak a jövőben lehetősége lesz létrehozni különböző csoportokat, és csatlakozni azokhoz, de ezek működése, kialakítása jelenleg még nem ismert.

Egyelőre egyik új opció sem érhető el, és azt sem hozták még nyilvánosságra, hogy mikortól lépnek életbe. Mivel a Twitter fejlesztőgárdája szemlátomást komolyan gondolja őket, valószínűleg a közeljövőben sor kerül az implementálásukra.

Van olyan Twitter-fiók, amit jelenleg is követsz, és fizetnél az általa publikált exkluzív tartalmakért? Szerinted korrekt ez a havidíj? Kíváncsian várjuk véleményed komment formájában!

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid