Megérkezett a Samsung Galaxy A32 4G, ami sok mindenben jobb lett az 5G-s verziónál

0

Még korábban az idei év folyamán került bemutatásra a Samsung Galaxy A32 5G, amelynek most megjelent egy 5G támogatás nélküli változata, ám az új modell más téren bőven ellensúlyozza ezt a hiányosságot. A készülék a legtöbb helyen szimplán csak Samsung Galaxy A32 néven fut, és egész jó telefonnak tűnik!

Míg az 5G-s modell egy 6,5 colos HD+ LCD kijelzővel bírt, addig a 4G-s kiadás egy 6,4 colos Full HD+ Super AMOLED panelt kapott, ráadásul már 90 Hz-es képfrissítéssel, ami elsőként került bele Galaxy A szériás telefonba. A karcok és egyéb káros fizikai behatások elleni védelmet pedig Gorilla Glass 5 bevonat biztosítja.

A megjelenítő takarásában ujjlenyomat-olvasót is találni, míg az 5G-s verziónál oldalra került a biometrikus érzékelő. A csepp alakú szenzorsziget belsejében pedig 20 megapixeles képrögzítő egység virít f/2,2 rekeszértékkel, autófókusz nélkül.

Nem csupán a kijelző és az eltérő hálózati támogatás jelent különbséget a két kiadás között, egy másik változtatás az új modell esetében az alkalmazott lapkakészlet, amely a MediaTek Helio G80. Az 5G-s verzióban is a tajvani félvezető-gyártó konstrukciója végzi a számításokat, de abban egy Dimensity 720 zakatol.

A hátoldalon ugyanúgy négy képrögzítő egység foglal helyet, ám az 5G változat 48 megapixeles szenzora helyett ezúttal egy 64 megapixeles érzékelő tölti be a főszerepet, a többi kamera változatlan: 8 megapixeles ultraszéles látószögű és egy pár 5 megapixeles szenzor. Az egyik makró fotókat készít, a másik pedig a mélységet hivatott érzékelni. A készülék hardveres komponensei egy 5000 mAh kapacitású akkumulátorból nyerik a működéshez szükséges feszültséget, a telep töltése USB-C porton keresztül történik, a 15 wattos adapterek támogatottak.

A készülék már gyárilag Android 11 operációs rendszert futtat, amelyet a Samsung saját fejlesztésű One UI 3.1 interfésze egészít ki egyedi külalakkal és rengeteg extra funkcióval. A Samsung Galaxy A32 4G 4 GB RAM-mal és kiszereléstől függően 64 vagy 128 GB belső tárhellyel kapható. A készülék elsőként Oroszországban bukkant fel, ahol 220, illetve 240 eurós áron kapható (átszámolva kb. 80 és 87 ezer Ft), attól függően, melyik kiadást szeretnénk.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid