Harmony OS-t futtató Xiaomi telefon tűnt fel?

0

A mai napon egy érdekes videó járta be a netet, amelyen állítólag egy Harmony OS-t futtató Xiaomi mobil látható. Megijedni azért nem kell, a Xiaomi jó eséllyel nem tervezi lecserélni az Androidot vagy a MIUI felületet, és a Google-szolgáltatások miatt sem kell aggódni egyelőre.

Kezdjük is mindjárt a lényeggel: a felvétel valódiságát nem igazán lehet megállapítani, de eléggé gyanús, simán lehet akár kamu is. A videón állítólag egy Xiaomi telefon boot képernyője látható, amin a “Powered by Android” helyett a “Powered by HarmonyOS” felirat jelenik meg, illetve a HarmonyOS kiírás külön is felbukkan a MIUI animáció előtt.

Fontos tudnivaló, hogy a “Powered by Android” kiírás kötelező a Google-licenccel rendelkező telefonok esetében, tehát ezt maximum a kínai verziós telefonoknál hagyhatná el a Xiaomi, amelyek nem tartalmazzák a keresőóriás szolgáltatásait.

Ami viszont igazán gyanússá teszi a videót, hogy kizárólag a boot képernyő látható rajta, amit nagyon könnyű módosítani. Sajnos maga a rendszer egyáltalán nem látszik működés közben, és igazából azt sem bizonyítja semmi, hogy tényleg Xiaomi telefon szerepel a felvételen, a látottak alapján szinte bármilyen készülék lehet egy custom rommal.

Túl nagy jelentőséget tehát nem érdemes ennek a videónak tulajdonítani, szerencsére egyelőre a Xiaomi nincs olyan veszélyben, mint a Huawei. Egy kisebb, más jellegű szankciót ugyan kaptak az év elején, de ezt azóta már törölték is az amerikai hatóságok, így nincs mitől félni.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid