Saját processzort fejleszt a Google, ami a Pixel 6 mobilokkal debütálhat

0

Friss értesülések alapján a Google egyesítette erejét a Samsunggal, és közösen a keresőóriás első saját fejlesztésű lapkakészletén munkálkodnak. Erről a bizonyos processzorról már egy ideje lehet hallani, ám most a legújabb infók szerint akár el is készülhet, mire a Pixel 6 debütál. Bár a hír nem éppen megerősített, akadnak bizonyítékok, amelyek a lapkakészlet létezését igazolják.

Az XDA Developers nemrégiben publikált cikkében az áll, hogy egy Google munkatárs által feltöltött link erőteljesen arra utal, hogy az idei Pixel okostelefonok belsejében egyedi fejlesztésű processzor teljesít majd szolgálatot. A korábbi értesülések szerint a lapka a Whitechapel kódnevet viseli a fejlesztés ideje alatt, ám a Google munkatársai házon belül csak mint GS101 emlegetik, amiből a “GS” állítólag a “Google Silicon” rövidítése.

A Google saját fejlesztésű lapkája állítólag a Samsung gyártósorain készül, és 5 nanométeres csíkszélességű lesz. Minden arra mutat, hogy a Google Pixel 6 és a Pixel 6 XL burkolata alatt ez a chipset teljesít majd szolgálatot. A zászlóshajók előtt, valamikor augusztusban debütáló Google Pixel 5a belsejében továbbra is Qualcomm lapkakészlet húzhatja az igát, viszont egy egyedi, saját fejlesztésű chipset a Google Pixel 6 mobilokat egyenrangúvá teheti 2021 legjobb és legerősebb okostelefonjaival.

Az eddigi szivárogtatások és pletykák szerint a Google Pixel 6 egy középre igazított, kivágásba szerelt előlapi kamerát, valamint megjelenítő alá integrált ujjlenyomat-olvasót kaphat. A frontoldali képrögzítő egység állítólag lehetővé teszi majd a 4K felbontású videók készítését is. Bizonyos ízekre szedett forráskódok és kódrészletek arra engednek következtetni, hogy a készüléken Samsung gyártmányú érzékelők lesznek majd. Ami még említést érdemel, hogy az okostelefon támogatni fogja az ultra-szélessávú (UWB) technológiát is, amelyről újabban a nyomkövető tagek kapcsán lehet hallani.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid