Három kijelzős mobilon dolgozhat a Samsung

0

Egyre különösebb ötletek merülnek fel újabban, ha arról van szó, hogy egy minél kisebb okostelefon minél nagyobb megjelenítő felülettel rendelkezzen. A Samsung a levédetett szabadalmai alapján egy olyan mobilon dolgozhat, melynek három képernyője van, és ezek egymás mögé hajthatóak, amikor nincs szükség az extra kijelzőkre.

A Samsung a cikkben szereplő szabadalmat 2018 augusztusában védette le egy koreai szellemi tulajdonokkal foglalkozó irodánál. A koncepciót végül 2019 elején fogadták el. A szabadalomhoz mellékelt ismertetőben egy olyan képernyőről írnak, mely három panelből áll és egy tengely mentén képesek elfordulni. Sajnálatos módon túl sok információt nem csatoltak a szabadalomhoz, habár a mellékletekben lévő ábrák és képek önmagukért beszélnek. Ezeken a rajzokon a készüléknek három képernyője van, mindegyik egymás alatt foglal helyet, és amikor a szerkezet össze van csukva, akkor csak a legfelsőt lehet használni.

Ha belegondolunk nem semmi multitaszking volna lehetséges egy ilyen készülékkel, ugyanakkor kérdéses, hogy mennyire lenne használható a gyakorlatban ez a kialakítás, illetve hogyan lehetne az applikációkat úgy testreszabni, hogy alkalmazkodjanak ehhez a koncepcióhoz. A másik érdekes kérdés az, hogy miként lennének elhelyezve az egyéb, szintén fontos alkotóelemek, mint a kamerák vagy az akkumulátor, arról nem is beszélve, mennyire lehet sérülékeny egy ilyen telefon kinyitott állapotban.

Lehetne ezen napokig filozofálni, de fontos megjegyezni, hogy egy szabadalom még nem sokat jelent, és simán lehetséges, hogy ebből az ötletből végül nem lesz olyan termék, amit a végén mi is a kezünkbe vehetünk. Persze adott a kérdés: mit szólnátok egy ilyen mobilhoz?

Forrás: LetsGoDigital, via GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid