Háromnapos üzemidővel kecsegtet a Nokia C22 és a C32

0

Két új belépőszintű okostelefonnal gyarapodott a Nokia kínálata, az újdonságok a C22, illetve a C32 neveket viselik. A készülékeket az alapszintű felhasználói igények kielégítésére tervezték, ugyanakkor a gyártó szerint kiváló üzemidőre számíthatunk jóvoltukból.

Nokia C32

Mindkét újdonság külső borítása megfelel az IP52 minősítésnek, vagyis bírják a fröccsenő vizet és a port. A Nokia C32 az első készülék a gyártó C-sorozatában, amely 50 megapixeles elsődleges kamerával büszkélkedhet, de ne szaladjunk előre! Kezdjük a megjelenítővel, ami egy 6,5 hüvelykes, HD+ felbontású, enyhén lekerekített, 2.5D-s üveggel burkolt LCD panel.

A készülék belsejében Unisoc SC9863A lapkakészlet dolgozik, amely mellé a választott kiszereléstől függően kerülhet 3 vagy 4 GB RAM, plusz 64 vagy 128 GB háttértár is, utóbbit bővíthetjük micro SD kártya segítségével. A belső tárhely egy részét a készülék által futtatott Android 13 (Go Edition) operációs rendszer foglalja le magának, a gyártó két évig tartó biztonsági frissítést ígért a telefon mellé.

A Nokia C32 hátoldalán tehát 50 megapixeles elsődleges képrögzítő modul található, amely éjszakai üzemmódot, portré módot, illetve Auto HDR-t is kínál, és egy 2 megapixeles makró szenzor is került mellé. Az előlapi kamera egy csepp alakú szenzorsziget belsejében található, felbontása 8 megapixel. A modul arcfelismerés funkciót biztosít, ami maszkban is képes lesz azonosítani az okostelefon tulajdonosát.

A telefon belsejében 5000 mAh kapacitású akkumulátor található, amely kompatibilis a 10 wattos töltéssel, ráadásul a gyártói ígéretek szerint képes akár 3 napig is működtetni a készüléket egyetlen feltöltéssel. A hosszú üzemidő egyebek mellett egy mesterséges intelligencián alapuló akkumulátorkímélő menedzsment érdeme.
A Nokia C32 rózsaszín és szénszürke színben, 64 990 forint ajánlott fogyasztói átlagáron lesz elérhető Magyarországon, 4/64 GB-os változatban.

Nokia C22

A Nokia C32 és C22 jellemzői alapvetően azonosak, de azért akad néhány eltérés is. Példának okáért a hátlapi panel üveg helyett műanyagból készül. A chipset, a kijelző mérete és felbontása egyezik, a kamerák tekintetében azonban akadnak különbségek. A mobil hátoldalán 13 megapixeles fő kamera foglal helyet, amely mellé 2 megapixeles makró egység társul. Az előlapi kamera viszont ugyanúgy 8 megapixeles és ugyanúgy képes az arcfelismerésre, akárcsak a másik modellen.

Habár a lapkakészlet ugyanaz, az operatív memória és tárhely konfigurációk szintén eltérőek. A Nokia C22 választható 2 vagy 3 GB RAM-mal, mindekét esetben 64 GB háttértárral, a belső tárhely ezúttal is bővíthető. Az okostelefon borítása alá ugyanúgy egy 5000 mAh kapacitású telepet préseltek be, ami ugyanúgy 10 wattal tölthető, üzemidő tekintetében pedig szintén ugyanazzal kecsegtet.

A készülék Android 13 (Go Edition) operációs rendszert futtat. A Nokia C22 éjfekete és homokbarna színben, 49 990 forint fogyasztói átlagáron lesz elérhető Magyarországon, 2/64 GB-os változatban.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid