Megjelentek a szinkronos videók a YouTube-on

0

A YouTube-on elképesztően sok tartalom lelhető fel, de aki nem beszél angolul, illetve más idegen nyelveken, az a videóknak csak egy kis részét tudja értelmezni. A feliratok mondjuk már elérhetők egy ideje, a platform azonban nemrég tovább lépett, és bevezette a szinkron lehetőségét.

A különböző streaming szolgáltatásoknál már megszokhattunk, hogy a filmek és sorozatok többségénél választhatunk szinkront, most pedig már a YouTube-on is van erre lehetőség. A feliratok mellett ugyanis megjelent a hangsáv opció a beállításoknál, amire kattintva megjelennek az elérhető nyelvek.

Mindez persze egyelőre nem túl elterjedt, hiszen a tartalomgyártóknak kell a különböző nyelvű szinkronokat elkészíteni a videóikhoz, ami elég nagy munka, csak a legnagyobbaknak éri meg pénzt és energiát fektetni ebbe.

Az egyik legjobb példa MrBeast, aki messze a legtöbb követővel rendelkezik a platformon, csak a fő csatornájára 136 millióan iratkoztak fel. Korábban, ha valaki több nyelven is meg akart jelenni a YouTube-on, akkor a videókat többször is fel kellett töltenie, más-más szinkronnal. Ezeknek általában külön csatornákat is csináltak, így tett MrBeast is, aki létrehozott különálló csatornákat a más anyanyelvet beszélők (brazil, spanyol, stb.) számára. Ezeken ugyanazok a tartalmak jelentek meg, csak az adott nyelvű szinkronnal.

A YouTube újításával mindez fölöslegessé válik, a tartalomgyártóknak mostantól elég egyszer feltenni egy videót, és ahhoz több szinkront is feltölthetnek. Reméljük, hogy előbb-utóbb magyar szinkronos tartalmak is lesznek.

Fontos megemlíteni, hogy bár a funkciót hivatalosan is bejelentette a Google, egyelőre még csak néhány kiemelt tartalomgyártónál érhető el, tehát beletelhet egy kis időbe, mire szélesebb körben is elterjednek a szinkronos videók. Januárban körülbelül 3500 olyan videót töltöttek fel, amelyeknél több nyelv közül lehet választani, és a beszámolók szerint a felhasználók 15%-a élt is ezzel a lehetőséggel, tehát úgy néz ki, hogy népszerű lesz az újítás.

Forrás, via Mashable

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid