Hat hüvelykes QHD kijelzővel jön a Gionee Elife E8

0

A kínai Gionee 2013-ban dobta piacra Elife E7 nevű phabletjét, így a széria folytatása már régen esedékes volt. Az új generáció neve Elife E8 lett, és most, hogy a kínai telekommunikációs hivataltól megkapta a tanúsítványát, a készülék főbb specifikációiról is lehullott a lepel. 

A korábbi változathoz képest számos előrelépés történt, csupa olyan dolog, amit egy vérbeli phablet fanatikus nagyon is értékelni fog. Az eddigi 5.5 hüvelykes kijelző képátlója 6 colra gyarapodott, a felbontás pedig nem kevesebb, mint 2560×1440 pixel lett. Ráadásul egy AMOLED panelről beszélünk, tehát a színekkel és a betekintési szögekkel sem igen lesz probléma.

gionee-elife-e8

A kínai telekommunikációs hivatal leírásaiban ritkán nevezik meg egyértelműen a mobilok belsejében dolgozó processzort, szóval most is csak annyit tudunk, hogy egy nyolcmagos, 2 GHz-es órajelű lapka duruzsol majd az Elife E8-ban. Tekintve, hogy az előd belsejében egy Snapdragon 800 ketyegett, és hogy a 810-es széria nagy teljesítményű magjai 2 GHz-en zakatolnak, sanszos, hogy egy Qualcomm Snapdragon 810 lehet a titokzatos chipset.

A rendszermemória szerepét egy masszív, 3 GB-os modul tölti be, a belső tárhely mérete pedig 32 GB, amit akár tovább is bővíthetünk. A készülék egyik fontos funkciója az ujjlenyomat-olvasó, ami a telefon hátlapján található, közvetlenül a kamera alatt, akárcsak a Huawei Ascend Mate 7 esetében. A leírás szerint a főkamera 8 megapixeles, de ez igen valószínűtlen, ugyanis az előző generáció egy 16 megapixeles szenzort kapott. Nyilván az előlapi egység lesz 8 megapixeles.

gionee elife e8 3

Az LTE modemmel is ellátott készülék 64 x 82.3 x 9.6 mm-es dimenziókkal és 207 grammos súllyal rendelkezik. A telep kapacitása 3520 mAh lesz, ami így papíron bőségesen elegendő kell, hogy legyen a phablet táplálására, igaz láttunk már nagyobb akksikat is hasonló méretű telefonokban (Huawei Ascend Mate 7 – 4000 mAh). A várható árat, a bemutató dátumát, és az értékesítésben résztvevő országok neveit még nem tették közzé, de hamarosan ezek az információk is nyilvánosságra kerülnek.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid