Hatalmas mélyrepülésben a Samsung

0

Emlékeztek még arra, hogy a Samsung a legnagyobb okostelefon gyártó? Na most ennek vége szakadt, és nem is akárhogy.

Frissítés: A forrás valószínűleg téves számokat közölt, vagy csak elnéztek valamit, így a cikkben közölt adatok minden bizonnyal nem valósak. Tényleg sokat gyengült a Samsung, de azért nem ennyire.

Strategy Analytics jelentése szerint a 2014 negyedik negyedévében leszállított okostelefonoknak mindössze 10%-a származott a Samsungtól, ami szinte hihetetlenül kevésnek hangzik. Ezzel szemben szárnyal az Apple, hiszen úgy vitték az iPhone 6-os mobilokat, mint a cukrot. Az almás cég nem kevesebb, mint 48.9%-os részesedést ért el a legutóbbi időszakban.

Bevétel tekintetében kicsit jobban áll a Samsung, hiszen így 17.2%-át teszik ki a piacnak, de ez még mindig nagyon kevés a korábbi sikereikhez képest. Utoljára egyébként 2011-ben volt ilyen alacsony a dél-koreai gyártó részesedése, amikor az iPhone 4S-t bemutatták.

Ha teljes egészében nézzük a 2014-es évet, akkor sem túlságosan rózsás a Samsung helyzete, hiszen az Apple így is megelőzte őket. Az almás cég 37.6%-os részesedést ért el tavaly, míg a koreaiak mindössze 25.1%-ot.

Érdemes megnézni a verseny további helyezettjeit is. Az LG felküzdötte magát a 3. helyre 4.3%-kal, utána pedig a Huawei (3.8%), a Sony (3.7%) és a Xiaomi (3.3%) állnak.

források: SamMobile, BusinessKorea

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid