Hatalmas mérföldkőhöz ért a Huawei

0

Elképesztően sikeres évet tudhat maga mögött a Huawei, hiszen rengeteg telefont adtak el idén, és felküzdötték magukat a mobilgyártók toplistájának második helyére. Most pedig komoly mérföldkövet jelentett be a kínai vállalat.

Nemrég írtuk meg, hogy a Huawei hamarosan eléri a 200 millió eladott okostelefont 2018-ban, és most ez meg is történt. Ez természetesen rekord a vállalat történetében, hiszen sosem adtak még el ennyi mobilt egy év alatt. A tavalyi eredmény egyébként 153,1 millió volt, így egy év alatt 30% fölötti növekedést ért el a kínai gyártó.

A Huawei azt is elárulta, hogy a leszállított telefonok jelentős része P20, Mate 20 és Nova szériás készülék volt, vagyis a drágább, prémium készülékeik is jól fogynak. A P20 sorozatból (P20, P20 Pro és P20 Lite) a márciusi megjelenés óta például 16 millió példány fogyott, míg a Mate 20 mobilokból mindössze 2 hónap alatt 5 milliót adtak el (és ebben még nincs is benne a Mate 20 Lite, csak a csúcskategóriás készülékek).

A Nova széria is igen sikeres, a bevezetés óta 68 millió fogyott összesen ezekből a készülékekből, és természetesen hatalmasat dobott az eladásokon a Honor almárka is, bár ezzel kapcsolatban egyelőre nem árult el konkrétumot a vállalat.

2010-ben egyébként még mindössze 3 millió Huawei készülék talált gazdára, 8 év alatt tehát 66-szorosára növelte az eladásokat a gyártó. Ez a 200 milliós szám ráadásul úgy jött össze 2018-ban, hogy az Egyesült Államokban nem is igazán lehet Huawei telefonokat vásárolni, vagyis kiesik az egyik legnagyobb piac.

Via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid