Hatmagos processzort kaphat az LG G4

0

Ha hitetünk egy szintetikus tesztprogram eredményeinek, akkor mégsem a jelenlegi Qualcomm csúcsproci, a Snapdragon 810-es, hanem a hatmagos 808-as modell fogja hajtani az LG hamarosan bemutatásra kerülő zászlóshajóját. Egyébként már korábban is felröppent egy hasonló hír, szóval lehet valami a dologban.

Az alábbi fotón állítólag egy LG G4 látható működés közben, bár ezt nehéz megerősíteni. A készüléken a CPU-Z nevű programot futtatták le, és ez alapján a már említett hatmagos Qualcomm Snapdragon 808 duruzsol a mobil belsejében, amiben az Adreno 418-as GPU felel a grafikai számításokért. A 810 és a 808 között elsősorban az a szignifikáns különbség, hogy utóbbiból hiányzik két erősebb Cortex-A57-es mag, illetve hogy a GPU valamivel visszafogottabb teljesítményre képes, mint a 810-ben található Adreno 430. Azt azért érdemes hozzátenni, hogy ez még mindig fejlettebb a G3-ban használt Adreno 330-nál.

LG G4 Snapdragon 808

A teszt eredménye érdekes módon 28 nanométeres gyártási technológiát jelöl meg a lapka kapcsán, ami már csak azért is furcsa, mert a Snapdragon 808-at 20 nanométeres technológia révén állítják elő. Persze az ilyen programok által közöl adatok néha apró eltéréseket mutathatnak a valódi hardveres elemekhez képest. Mindenesetre különös lépés lenne a gyártó részéről, ha a G4-be egy Snapdragon 808-at szerelne, miközben az G Flex 2 -ben meg ott feszít a 810-es processzor. Akármi is legyen az igazság, az április 28-ai bemutatón mindenre fény derül!

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid