Házon belül fejlesztett kameraszenzorral érkezhet a Huawei P70

0

Amikor a Huawei útjára indította a Mate 60 készülékeket, ismét 5G modemmel szerelt Kirin lapkakészletek kerültek az okostelefonok borítása alá, vagyis a gyártó a Qualcomm megoldásai helyett a sajátját alkalmazta. A kínai cég újabb házon belül fejlesztett komponens létrehozásán munkálkodik, ami nem más lesz, mint a P70 kameráiban szolgálatot teljesítő szenzor.

A Huawei mondhatni időtlen idők óta a Sony szenzorait használja a telefonjaiban, de ennek a szokásának hamarosan véget vethet. A Fixed Focus Digital nevű szivárogtató nemrég arról számolt be, hogy a Sony és a Huawei nem újította meg szerződését, és a Huawei nem rendelkezik további készletekkel Sony érzékelőkből.

Ebből a bennfentes azt következtette ki, hogy a Huawei P70 széria tagjaira olyan kamerák kerülhetnek, amelyek belsejében házon belül fejlesztett érzékelők teljesíthetnek szolgálatot. Az önállósodás egyáltalán nem újdonság a Huawei berkeiben, miután megszűnt együttműködésük a Leicával, létrehozták az XMAGE részleget, amelynek platformja egy személyre szabott NPU modult is magában foglal.

A Huawei más összetevőkön is dolgozik a színfalak mögött. Állítólag egy új, optikai ujjlenyomat-olvasó modul fejlesztése is zajlik, amely szintén a P70 szériához készül. Természetesen a vállalat egyelőre nem kommentálta ezeket az értesüléseket, de ha legközelebb nagyobb bemutatót tartanak, minden bizonnyal beszámolnak a házon belüli alkatrészek fejlesztéséről. Ilyen alkalomra leghamarabb jövő év elején kerülhet sor.

A Huawei azért kezdett saját alternatívák kidolgozásába, mert erre kényszerítették. Úgy fest, hogy az amerikai kereskedelmi tiltások hosszabb távon a kínai cégnek tehetnek jót, hiszen így még önállóbbá válhatnak. Hogy mennyire, az majd csak a P70 sorozat érkezésekor válhat igazán nyilvánvalóvá.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid