Hiába ért véget a támogatása, frissítést kapott a Samsung Galaxy S8

0

A Samsung Galaxy S8 széria 2017 áprilisában jelent meg, és négy évvel később, vagyis most áprilisban hivatalosan is véget ért a támogatása. Ennek ellenére nemrég felbukkant egy új frissítés.

Sokan azt gondolhatták teljesen jogosan, hogy a 2021 áprilisi biztonsági csomag lesz az utolsó, amit a Galaxy S8 és az S8+ megkap, hiszen ezután lekerültek a készülékek a Samsung támogatási listájáról. Nemrég azonban felbukkant egy újabb frissítés G95xFXXUCDUE1 verziószámmal Bolíviában, amely a májusi javításokat is tartalmazza.

Van rá esély, hogy az európai felhasználók is meg fogják kapni ezt az “utolsó utáni” update-et, de hivatalos információk egyelőre nincsenek. A pontos okok nem ismertek, de lehetséges, hogy valami nagyobb hibát vagy sebezhetőséget kellett javítani, amit nem akart a Samsung megoldatlanul hagyni.

A májusi patch egyébként számos javítást tartalmaz, és a készülékek stabilitását is növelheti, tehát mindenképpen érdemes telepíteni.

Az is lehetséges egyébként, hogy a Qualcomm processzorok modemjében található, nemrég felfedezett biztonsági rést akarta befoltozni a Samsung, és emiatt adták ki az új update-et. Ebben az esetben az Exynos processzorral szerelt variánsok nem biztos, hogy érintettek lesznek.

A Galaxy S8 modellek még Android 7.0-val debütáltak 2017-ben, majd később jött rájuk 8.0 és 9.0 is, ezek után azonban már csak apróbb foltokat kaptak. Újabb Android verzió természetesen esélytelen, és ezentúl már kisebb frissítésekre is csak rendkívüli esetben lehet számítani.

Forrás, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid