Hivatalos a Pixel 6 és a Pixel 6 Pro, a Google saját Tensor processzora hajtja őket

0

Bár még nem árultak el minden részletet, a Google most bejelentette az új Pixel 6 mobilok érkezését, illetve az első saját fejlesztésű mobilos lapkáját, ami a készülékeket hajtja.

Két modell jön, a Pixel 6 és a Pixel 6 Pro, ezek a végleges nevek, végül nem XL jelölést kapott a nagyobb telefon. A cikkben már hivatalos képek vannak, ilyenek lesznek az újdonságok.

Az alap verzió egy 6,4 colos, 90 Hz-es, Full HD+ felbontású, lapos kijelzőt kap, a Pro variáns pedig egy 6,7 colos, 120 Hz-es, QHD+ felbontású, hajlított panellel érkezik. Minden bizonnyal AMOLED megjelentőkről van szó.

Az előlapi kamera egy középre igazított apró kivágásba kerül, és a káva egész vékony a sajtóképek alapján, főleg a Pro változatnál. Ami viszont igazán érdekessé teszi a mobilokat külsőleg, az a hátlapi dizájn, ugyanis egy széles, vízszintes kiemelkedésbe kerülnek a kamerák. Az biztos, hogy egyedi lesz a kinézet, semmivel nem lehet majd összetéveszteni az új Pixel telefonokat.

A kamerák egyébként teljesen megújulnak, végre lecseréli a Google a régóta használt fő szenzort egy sokkal nagyobb, modernebb egységre. A pontos jellemzők sajnos egyelőre nem ismertek, de mindkét modell kap még egy ultraszéles látószögű kamerát, a Pro változaton pedig lesz egy periszkópos telefotó kamera is 4x optikai zoommal. A Google telefonjai eddig is az élvonalban voltak fotózás terén, aminek a kiváló szoftver volt az oka, kíváncsian várjuk, hogy mit hoznak ki az újdonságokból.

A Pixel 6 matt hátlapot kapott

A Pixel 6 Pro hátoldala pedig fényes felületű

A Pixel 6 készülékeket a Google új, saját fejlesztésű Tensor lapkája hajtja, ami egy csúcskategóriás megoldásnak tűnik. Sajnos a pontos specifikációkat még nem tették közzé, de a saját hardvernek köszönhetően sokkal jobb optimalizációra lesz lehetőség, így a nagyobb teljesítmény mellett hosszabb üzemidőre is lehet számítani.

Egyelőre nem árulták el, hogy mikor jönnek a Pixel 6 mobilok, de a sajtóképeken látható 9:30-as időpontból sokan arra következtetnek, hogy szeptember 30-án tartják a bemutató eseményt.

Neked hogy tetszenek az új Google-telefonok?

Forrás: Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid