Itt az első IP68-as Redmi Note telefon

0

Újabb készülékkel gyarapodott a Redmi Note 10 széria, ami a Redmi Note 10 JE nevet viseli, ahol a JE a Japan Edition rövidítése. A felkelő nap országában megjelenő készülék érdekessége az, hogy elsőként a széria tagjai közül IP68-as védelemmel rendelkező burkolatot kapott, illetve a belsejében Qualcomm Snapdragon 480 lapkakészlet végzi a számításokat.

Többféle processzor végzi a számításokat a Redmi Note 10 mobilok belsejében, Snapdragon és MediaTek lapkákat is találunk köztük. A cikk tárgyát képező készüléket Snapdragon 480 hajtja, ami némileg alacsonyabb kategóriás konstrukciónak számít, mint a sorozat többi tagjában dolgozó chipek, viszont így is rendelkezik 5G modemmel, az ára pedig alacsony.

Az okostelefon rendelkezik néhány helyi vonatkozású funkcióval is, támogatja például a Japánban rendkívül népszerű FeliCa/Osaifu-Keitai mobilfizetési rendszert.

A Redmi Note 10 JE külső borítása IP68 minősítésnek megfelelően áll ellen a víznek és a pornak, elsőként a Redmi Note széria történetében. A készülék egyetlen hálózati kártyát fogad, viszont a modem támogatja az 5G és a VoLTE technológiákat. A már említett processzor mellett 4 GB operatív memória, valamint 64 GB belső tárhely található a készülék belsejében, utóbbi bármikor bővíthető.

A helyi piac sajátosságaihoz igazított extrákat, az eltérő típusú processzort, és a jobb vízállóságot leszámítva a készülék egy teljesen tipikus Redmi Note 10 modell. A megjelenítő 6,5 hüvelykes LCD panel, a képfrissítési frekvencia 90 Hz, a felbontás pedig 2400 x 1080 pixel.

A Redmi Note 10 JE hátoldalán 48 megapixeles elsődleges kamera található, kapunk továbbá makró és mélységérzékelő szenzorokat, mindegyik 2 megapixeles. A középre igazított képernyőkivágás egy 8 megapixeles szelfikamerát rejt.

Az okostelefon energiaellátását egy 4800 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, amely 18 wattos adapterekkel kompatibilis. A töltés természetesen USB-C porton keresztül történik. A készülék említésre méltó jellemzői közé sorolható még a fülhallgató kimenet, amely Hi-Res Audio tanúsítvánnyal rendelkezik, valamint az infravörös port. A Redmi Note 10 JE forgalmazása augusztus 13-án kezdődik Japánban, azt egyelőre nem tudni, hogy a készüléket Japánon kívül is piacra dobják-e.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid