Bemutatták a Xiaomi Mi A3-at

0

Végre leleplezték a Xiaomi Mi A3-at, ami a nagy sikerű Mi A2-t (és az A2 Lite-ot) váltja. Sajnos azonban beigazolódtak bizonyos félelmeink, és még az ár sem tűnik annyira ütősnek.

Egyetlen modell érkezett tehát, ezúttal nincs Lite verzió, és sajnos valóban a CC9e-ből lett a Mi A3, nem az izmosabb CC9-et vették alapul. A gyakorlatban ez azt jeleni például, hogy egy 6,088 colos OLED kijelzőt kapunk HD+, vagyis 1560×720 pixel felbontással, miközben a Mi A2-ben és a Mi A2 Lite-ban is Full HD+ kijelző volt. Ezúttal viszont a kijelzőbe került az ujjlenyomat-olvasó.

Egyébként ha tovább haladunk, akkor egy egész korrekt telefon képe bontakozik ki. A Snapdragon 665 processzor egy teljes ideális középkategóriás választás kellő nyers erővel, és ehhez kapunk 4 GB RAM-ot, valamint egy 64 vagy 128 GB-os tárhelyet, ami bővíthető is. A 4030 mAh-s aksi teljesen rendben van, és támogatja a 18W-os gyorstöltést, bár gyárilag csak egy 10W-os adaptert adnak a mobilhoz.

A Xiaomi Mi A3 egyik legnagyobb erőssége a kamera lett, a hátlapra ugyanis egy 48 MP-es Sony szenzor került (f/1,79), amihez jön még egy 8 MP-es ultraszéles látószögű egység, valamint egy 2 MP-es mélységérzékelő. Az előlapra pedig egy szintén ütős, 32 MP-es szelfikamerát szereltek.

A mobil az Android One program része, így gyári Android 9.0 Pie fut rajta, és nyoma sincs a MIUI felületnek. Hogy ki melyiket részesíti előnyben, az egyéni ízlés kérdése, de az biztos, hogy a frissítésekkel egy darabig nem lesz gond. A jack csatlakozóról sajnos le kell mondanunk, van viszont B20-as LTE és magyar nyelv is a mobilban, ellentétben az eredeti CC9e-vel.

A Xiaomi Mi A3 európai ára 250 euró lesz, ami olyan 82 ezer Ft, és három színben jelenik meg, fekete, kék és fehér.

Ha minket kérdeztek, akkor érdemesebb lehet lecsapni a Xiaomi Mi 9T-re, ami erősebb hardvert, több RAM-ot és notch nélküli kijelzőt kínál más extrák mellett.

Forrás: Xiaomi

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid