Hivatalos az Android 8.0

3

Eddig csak Android O néven hivatkoztak az új verzióra, most azonban a Google kiadta a rendszer harmadik fejlesztői előzetesét, és egyben felfedte, hogy 8.0 lesz a verziószám.

Márciusban érkezett meg az Android O első fejlesztői előzetese, múlt hónapban pedig megkaptuk a másodikat, ami már az Android Beta programon belül is elérhető volt. Most a Google kiadta az Android O Developer Preview 3-at, ami már tartalmazza a végleges API-kat, tehát a külső fejlesztők elkezdhetik optimalizálni az alkalmazásaikat az új rendszerre.

Az új fejlesztői előzetes rengeteg hibajavítást tartalmaz és sokat optimalizáltak a működésén az előző kiadáshoz képest, ám ami számunkra a legérdekesebb, hogy az szoftververziónál már “8.0.0” van kiírva, tehát 7.2 helyett egy teljesen új főverziót kapunk.

A támogatott készülékek listája változatlan: Google Pixel, Pixel XL, Pixel C, LG Nexus 5X, Huawei Nexus 6P és Asus Nexus Player. A frissítésről itt találsz további infókat.

A következő hónapban várható az utolsó fejlesztői előzetes, és augusztusban megérkezik a végleges Android 8.0. Azt továbbra sem tudni, hogy milyen O betűs édességet választ a Google, de sokan reménykednek benne, hogy az Oreo lesz a befutó.

forrás: Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid