Hivatalos: ekkor frissülnek a Sony mobiljai Android 10-re

0

Bár a Sony már közel sem olyan hangsúlyos szereplője a mobilpiacnak, mint régebben, azért folyamatosan adnak ki készülékeket, és a frissítéseket sem hanyagolják el az újabb modellek esetében. A gyártó most kiadott egy friss ütemtervet, amelyből kiderül, hogy melyik Xperia telefon mikor kap Android 10-et.

A Sony egy hivatalos blogposztban tudatta a rajongóival, hogy mikor számíthatnak a frissítésre. A rövidke bejegyzés szerint első körben a legutóbbi csúcsmobilok, vagyis az Xperia 1 és az Xperia 5 kapja meg az új Androidot, mégpedig várhatóan decemberben.

A második körre marad a középkategóriás Xperia 10 és 10 Plus mobilok frissítése, illetve a korábbi zászlóshajók közül az Xperia XZ3, az XZ2, az XZ2 Premium és az XZ2 Compact. Ezek valamikor 2020 elején kerülnek majd sorra, de ennél pontosabb dátumot egyelőre nem kaptunk. A gyártó többi telefonjára valószínűleg nem lesz hivatalos Android 10 rendszer.

A Sony felhívja a figyelmet arra, hogy a frissítéseket szakaszosan adják majd ki, a pontos időpont régiótól és szolgáltatótól is függ, vagyis elég nagy eltérések lehetnek abban, hogy ki mikor kapja meg. Érdemes türelemmel várni.

Forrás: Sony

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid