A Xiaomi is flip kialakítású hajlitható mobilon dolgozhat

0

Elég nagy a felhajtás a minap bemutatott Motorola RAZR okostelefon körül, ami egy teljesen új – vagy éppen régi – megközelítést alkalmaz a flexibilis okostelefonokhoz. A kagyló kialakítású hajlítható készülékek azért lehetnek sikeresek, mert a potenciális vásárlók nagy része nem hajlítható táblagépet, hanem kompakt méretű telekommunikációs eszközt szeretne. A Xiaomi vezetői is gondolkoztak ezen, és néhány nemrég napvilágra került szabadalmi dokumentációból kiderült, hogy a kínai cég munkálkodhat is egy flip/kagyló kialakítású hajlítható okostelefonon.

Mielőtt bárki azt hinné, hogy a Xiaomi mérnökei azért kezdtek el agyalni ezen a koncepción, mert a sajtó felkapta a Motorola RAZR-t, gyorsan tisztázzuk a helyzetet. A kínaiak már tavaly augusztusban benyújtották azokat a szabadalmi kérelmeket a kínai szellemi tulajdonokkal foglalkozó hivatalhoz, melyekben a cikkünk tárgyát képező okostelefon elgondolás szerepel. Ráadásul formaterv tekintetében sem azonos a két készülék, a Xiaomi szabadalmi dokumentációjában egy olyan mobil látható, ami összecsukott állapotban négyzet alakú, viszont ha a felhasználó szétnyitja, egy nyújtott kialakítású készülék lesz a kezében. Amikor a telefon össze van hajtva, egy aprócska megjelenítő, valamint egy duál kamerakészlet látható a külső felületen. A belső részen egy felső káva, azon pedig egy képrögzítő egység feszít, szóval aki szelfiket akar készíteni, annak ki kell nyitnia a szerkezetet.

Nyilván néhány tavaly benyújtott szabadalmi kérelem nem feltétlenül jelenti azt, hogy a kínai gyártó valóban dolgozik egy ilyen készüléken, arra viszont erőteljesen utal, hogy cseppet sem hagyja őket hidegen a koncepció. A most megjelent Motorola RAZR-nek köszönhetően kiderülhet, mennyire jó ötlet foglalkozni ezzel a dizájnnal, valószínűleg a többi gyártó is szemmel követi majd a készülék sorsát. Egyébiránt a Xiaominak van egy másik, duplán kihajtható okostelefonja is, amiről sajnos azóta nem hallottunk, hogy a vállalat első embere egy rövid videón bemutatta a nagyközönség számára. Szerintetek melyik kialakítás lesz sikeresebb? Visszatérnek a kagyló kialakítású telefonok, vagy a Huawei Mate X, netán a Samsung Galaxy Fold formaterve lesz nyerő?

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid