Bemutatták a Honor 50 szériát

0

Végre debütáltak a független Honor első zászlóshajó készülékei, vagyis a Honor 50 széria tagjai. Az új sorozat három mobilt foglal magában, ezek a Honor 50 Pro, a Honor 50 és a Honor 50 SE. Az újdonságok 120 Hz-es képernyőt, 108 megapixeles elsődleges kamerát, valamint akár 100 wattos gyorstöltést kínálnak jövőbeli tulajdonosuk számára. Az alapmodell és a Pro változat az első olyan készülékek, amelyek belsejében Snapdragon 778G lapkakészlet szolgál, a megfizethetőbb Honor 50 SE pedig egy Mediatek Dimensity 900 processzorral a belsejében érkezett.

Honor 50 és 50 Pro

A három okostelefon közül természetesen a Honor 50 Pro számít a legerősebb ajánlatnak. Az megjelenítője 6,72 hüvelykes, AMOLED technológiára épül, és Full HD+ felbontás mellett kínál 120 Hz-es képfrissítési rátát, valamint 300 Hz-es érintési mintavételt. A képernyő bal felső sarkában található kapszula alakú kivágás egy 32 megapixeles elsődleges, valamint egy 12 megapixeles ultraszéles látószögű modult foglal magában. A kijelző természetesen támogatja az adaptív frissítést, így mindig az adott tartalomhoz igazodik a panel folyamatossága, illetve említést érdemel a HDR kompatibilitás is.

Honor 50 Pro

Az alapváltozat valamivel kisebb, 6,57 képernyővel büszkélkedhet, a panel ezt leszámítva teljesen ugyanaz, az organikus megjelenítő felső kerete alatt található kameralyuk viszont csak egy magányos 32 megapixeles képrögzítőt rejt. Azért vettük össze a két készüléket, mert nagyjából ugyanazokat a jellemzőket kínálják, mint ahogyan a kamerák is teljesen azonosak.

Honor 50

Az újdonságok hátoldalán duál gyűrűs elrendezésben foglalnak helyet a képrögzítő egységek, a felső körben találjuk az elsődleges, 108 megapixeles kamerát, ami egy 1/1,52 hüvelykes konstrukció 9 az 1-ben pixelösszevonási képességgel.

A kamerakészlet részét képezi továbbá egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint két darab 2 megapixeles modul, az egyik makró képeket készít, a másik pedig mélységet érzékel. Az új Honor mobilok képesek mozgóképet rögzíteni úgy, hogy felvétel közben munkára fogják az előlapi és a hátlapi kamerákat egyszerre.

Ahogyan fentebb írtuk, az új okostelefonok az elsők, amelyek burkolata alatt Qualcomm Snapdragon 778G lapkakészlet teljesít szolgálatot. A processzor Kryo 670 magokat, valamint egy Adreno 642L grafikus gyorsítót egyaránt magában foglal, az operatív memória kapacitása pedig lehet 8 vagy 12 GB, a választott kiszereléstől függően. Az operációs rendszer szerepét Android 11 tölti be, amelyet Magic UI 4.2 interfésszel egészített ki a gyártó.

A nemzetközi forgalomba kerülő készülékek Google Szolgáltatásokat is kapnak majd.

A Honor 50 Pro 4000 mAh-s akkumulátorral és 100 wattos vezetékes töltési sebességgel debütált, ám érdekes módon az alapmodell egy nagyobb, 4300 mAh telepet rejt a belsejében, amelyet maximum 66 wattos töltőfejekkel táplálhatunk.

A Honor 50 és a Honor 50 Pro előzetes értékesítése június 25-től kezdődik, természetesen Kínában. Az alapmodell kezdőára 422 dollár, vagyis megközelítőleg 122 ezer forint, míg a Honor 50 Pro már 578 dollártól vihető, ami magyar forintban nagyjából 167 ezret jelent. A Honor megerősítette, hogy mindkét készülék kapható lesz nemzetközi forgalmazásban, több, mint 40 régióban, de a start dátumát egyelőre nem fedték fel.

Honor 50 SE

Ez a készülék a legolcsóbb a sorozat tagjai közül, ám a kedvező ár nem feltétlenül jelent rosszabb hardveres jellemzőket. Igaz, ezúttal AMOLED helyett LCD képernyőt kapunk, de ugyanúgy 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával, valamint Full HD+ felbontással. A 6,78 colos sík megjelenítő felső kerete alatt középre igazítva találjuk az előlapi kamerát egy kivágásban, a modul felbontása 16 megapixel. A hátoldalon ugyanúgy ott lesz a drágább testvéreken található 108 megapixeles elsődleges kamera, amelynek munkáját egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű valamint egy 2 megapixeles makrószenzor támogatja.

A Honor 50 SE belsejében MediaTek Dimensity 900 lapkakészlet zakatol, az 5G hálózatokkal kompatibilis középkategóriás hardvert 8 GB RAM, valamint 128 GB háttértár egészíti ki. Az okostelefon belsejében 4000 mAh kapacitású akkumulátor található, amely támogatja a 66 wattos vezetékes gyorstöltést. A készülék Android 11 operációs rendszert futtat, amelyet a gyártó saját fejlesztésű Magic UI 4.2 felhasználói felülete lát el egyedi külalakkal és néhány specifikus funkcióval.

A Honor 50 SE forgalmazása július 2-án kezdődik, a készüléket helyi pénzből átváltva 375 dollárért, vagyis cirka 108 ezer forintért fogják kínálni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid