Hivatalos a Huawei MatePad Pro táblagép

0

Tabletek tekintetében a felső kategória kissé vékonyka, az iPad nem sok méltó kihívóval rendelkezik, de szerencsére most egy újabb versenyző csatlakozott a küzdelemhez. A Huawei végre bemutatta prémium táblagépét, a MatePad Pro-t, ami bivalyerős hardverrel, saját tollal, valamint egy hatalmas és egyben gyönyörű képernyővel igyekszik levenni bennünket a lábunkról.

A tabletek egyik fő eleme a méretes kijelző, és a Huawei MatePad ilyen téren nagyon fullos élményt fog kínálni, hiszen egy 10,8 colos IPS LCD panelt kapott, amin rengeteg, egészen pontosan 2560×1600 pixel sorakozik. A QHD+ felbontású panel bal felső sarkában egy bevágás található, itt virít a készülék előlapi kamerája, amely egyébiránt 8 megapixeles fotókat lő. Az előlap 90 százalékát elfoglalja a képernyő, melyet csupán 4,9 mm-es kávák ölelnek. A remek hangzást összesen nagy darab hangszóró igyekszik biztosítani, a Harmon-Kardon hangrendszer Histen 6.0 támogatással is bír.

A 246 x 159 x 7,2 mm-es dimenziókkal és 460 grammos tömeggel rendelkező gép belsejében egy házon belül fejlesztett Kirin 990 lapkakészlet végzi a számításokat, mégpedig akár 8 GB RAM, valamint 512 GB belső tárhely mellett. Utóbbi amúgy bővíthető, ám ehhez a Huawei saját szabványú NM Card-ját kell majd használni. A tabletet meg lehet vásárolni LTE modemmel rendelkező verzióban is, jövőre ráadásul olyan változatot is piacra dobnak majd, amit 5G kompatibilis hardverrel látnak el. Akik az év idétlenjeinek díját szeretnék hazavinni, nyugodtan fotózhatnak is egy táblagéppel, a készülék erre is alkalmas, a már korábban említett előlapi mellett van egy hátoldali kamera is, melynek felbontása 13 megapixel.

Ami még mindenképpen említést érdemel a készülék belsejében, az az akkumulátor, melynek kapacitása 7250 mAh, ráadásul ezt a telepet 40W-os gyorstöltővel is lehet táplálni, ám sajnálatos módon a készülék csomagolásában csupán 20W-os adaptert fogunk találni, így akinek fontos lesz a töltési sebesség, kénytelen lesz beruházni egy másik töltőre. Azért nem érdemes szomorkodni, mert a táblagép nem csupán vezetékkel, hanem indukciós paddal is tölthető, méghozzá egészen gyorsan, 15W-os teljesítményel.

Érdemes pár szót ejteni az M-Pen elnevezésű tollról, melyet a táblagép támogat, és ez is vezeték nélkül tölthető, csak oda kell pattintani mágnesesen a keretre. A stylus egyébként 4096 különböző nyomásszintet képes érzékelni, és vélhetően jócskán megnöveli majd a Huawei táblagépének produktivitását. Az M-Pen, és egy opcionálisan választható billentyűzetes tok nem feltétlenül jár a készülékhez, de bizonyos kivitelek esetében megkapjuk azokat. Ami tagadhatatlanul hiányzik, az az ujjlenyomat-olvasó, ez ugyanis lemaradt a készülék specifikációlistájáról.

Eleget méltattuk a tablet hardverét, beszéljünk egy kicsit a szoftverről, amelynek szintén van néhány különleges vonatkozása. A Huawei MatePad Pro Android 10 operációs rendszert futtat, melyet az EMUI 10 felhasználói felület öltöztet. Akárcsak a közelmúltban bemutatott Huawei telefonok, ez a tablet sem teszi elérhetővé a Google Play Szolgáltatásokat, és nincs Play Áruház sem. Rendelkezik viszont egy multiképernyős üzemmóddal, így a kijelzőjén látható egy párosított okostelefon megjelenítője, sőt, a tablet segítségével irányíthatjuk is a mobilt. Az összeköttetésben lévő telefonnal akár hívásokat is indíthatunk, SMS-t küldhetünk, valamint villámgyorsan lehet tartalmakat átküldeni az egyik készülékről a másikra. A MatePad Pro biztosít a felhasználó számára egy laptop üzemmódot is, ami egy hagyományos, Windows-szerű felhasználói élményt biztosít, több ablakos alkalmazásfuttatással és hasonlokkal.

A Huawei MatePad Pro megvásárolható fehér, fekete, zöld és narancs színekben, a legolcsóbb WiFi-s kiszerelés, amely 6 GB RAM-ot, valamint 128 GB belső tárhelyet kínál, mindössze 470 dollárnak megfelelő jüanba kerul. A legolcsóbb LTE modemmel szerelt verzió 540 dollárt kóstál szintén 6 GB RAM-mal és 128 GB háttértárral, a 8/256 GB-os verzió pedig 640 dollárba kerül. Az előrendelési fázis már megkezdődött, a hivatalos forgalmazás pedig december 12-én indul. Egyelőre nincs szó nemzetközi értékesítésről.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid