Hivatalos a Huawei Watch 3 és a Watch 3 Pro

0

A Huawei nem csupán saját Harmony OS rendszerét, de új készülékeket is bemutatott, tabletek mellett órákat is. Régi adósságot törlesztett a kínai cég, mert már lassan négy éve nem dobott piacra igazán vagány okosórákat, a GT modellek képességeinek ugyanis megvannak a maguk korlátai. Az új, Harmony OS-t futtató készülékek igazából nagyjából ugyanazt tudják, a Hauwei Watch 3 és a Pro kiadás között az eltérő formaterv, anyaghasználat és akkumulátor kapacitás jelenti a különbséget.

Huawei Watch 3

Az új modell a jobb oldali felső gombot ezúttal egy forgatható koronával helyettesíti, ami a kínai gyártó szerint sokkal könnyebbé teszi a navigációt a felhasználói felületen belül. Az érintőképernyővel ellentétben ez esős időben is remekül használható. A Huawei tervezői fontosnak tartották vékonyítani a megjelenítő körüli keretet, így most egy kicsit nagyobb, 1,43 colos AMOLED képernyőt kapunk, ugyanolyan fizikai méretek mellett.

A panel kiválóan olvasható napfényben, mivel képes akár 1000 nites fényerőre is, nem mellesleg a kijelző 326 ppi-s pixelsűrűséget kínál. A képernyőt egy megerősített üveg oltalmazza, a burkolatot pedig 5ATM minősítésnek megfelelő kialakítással látták el. A Huawei Watch 3 átmérője 46 mm, vastagsága 12,15 mm, szíj nélkül pedig – ami cserélhető – mindössze 54 grammot nyom.

A Huawei okosórája nem csupán pulzust és véroxigénszintet mér, de a bőr hőmérsékletét is méri, monitorozza az alvást és a stresszt, ezek révén segíthet bizonyos egészségügyi gondok diagnosztizálásában. A készülékre le lehet tölteni a Harmony OS alkalmazásait, ehhez nem szükséges telefon sem. Azt nem tisztázták, hogy egészen pontosan milyen lapkakészlet teljesít szolgálatot a Watch 3 belsejében, de azt tudjuk, hogy 2 GB RAM-mal és 16 GB tárhellyel rendelkezik. Az óra rendelkezik beépített hangszóróval, eSIM támogatással is bír, tehát lehet vele telefonálni 4G hálózatokon keresztül, fel lehet vele lépni a mobilinternetre, tudunk zenét streamelni, és bár a készülék nem kapott saját kamerát, a videohívások is támogatottak, bár ezek így eléggé egyoldalúak lesznek.

A Huawei Watch 3 bekapcsolt 4G mellett nagyjából 3 napig húzza egyetlen feltöltéssel, de az ultraenergiatakarékos üzemmód segítségével akár 14 napig is működhet, eközben továbbra is lehet Bluetooth-telefonálni, mérhető a véroxigénszint, használhatunk 14 sport üzemmódot, és ott lesznek az animált számlapok is. A készülék töltését vezeték nélküli töltővel tudjuk menedzselni.

Amúgy nem csupán 14, hanem összesen 100-nál is több sport üzemmód áll rendelkezésre az órának köszönhetően, továbbá van esésérzékelés, ami SOS üzenetet küld, ha megsérültél. A Huawei Watch 3 navigációs rendszere GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou és QZSS rendszerekkel is képes kommunikálni. A készülék előrendelése már megkezdődött Kínában nagyjából 355 eurós, vagyis megközelítőleg 123 ezer forintos áron. Az óra mellé lehet majd szíjakat is vásárolni, ezeket 26 eurós áron vesztegetik, lesz köztük szilikon, bőr és fém is.

Huawei Watch 3 Pro

A Pro modell egy valamivel klasszikusabb megjelenítést kapott, így azért akad keret a képernyő körül. Az óra teste titánból készült, a hátlap újfent kerámia, a megjelenítőt pedig zafírüveg oltalmazza a karcok és más fizikai behatások ellen. A test is sokkal nagyobb, ezúttal 48 x 48,6 x 14 mm-es méretekkel, valamint 63 grammos tömeggel lehet számolni.

Bekapcsolt 4G mellett az üzemidő immáron 5 nap, ultraenergiatakarékos módban pedig akár 21 napig is elketyeg a készülék. A Huawei Watch 3 Pro egyike azon kevés intelligens időmérőknek, amelyeket kétsávos GPS vevővel szereltek fel, ezzel pontosabban és stabilabban határozható meg a földrajzi pozíció.

A Huawei Watch 3 Pro már előrendelhető Kínában, a forgalmazás június 11-én indul, a prémium anyaghasználat miatt viszont többe kerül, mint az alapmodell. A készüléket 425 eurónak megfelelő helyi valutáért lehet birtokba venni, ami nagyjából 148 ezer Ft-ot jelent.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid