Hivatalos a Huawei Watch GT 4 okosóra

0

Megérkezett a Huawei Watch GT 4 okosóra, amely kétféle méretben, továbbfejlesztett TruSeen 5.5+ technológiával kerül forgalomba. Az utóbbi érzékelők és algoritmusok egy új csomagját jelenti, amely pontosabb és részletesebb egészségkövetést biztosít.

Az okosóra 41 és 46 mm-es méretekben jelenik meg, hogy aztán melyiket érdemes választani, az csupán attól függ, hogy számodra mi a preferencia, illetve akarsz-e hosszabb üzemidőt vagy sem. A méretesebb modell ugyanis képes akár 14 napig is működni egyetlen feltöltéssel, de a kisebb is elvan akár 7 napon át anélkül, hogy a konnektorokhoz kellene vinni. Mindkét változat előrelépést jelent üzemidő tekintetében az előző generációhoz képest, az újdonságok 20 százalékkal bírják tovább, mint a GT 3 sorozat variánsai.

A 46 mm-es modell 1,43, a 41 mm-es verzió pedig 1,32 hüvelykes kijelzővel van felszerelve. Mindkét panel AMOLED technológián alapul, a felbontás pedig 466 x 466 pixel, ami az előbbi esetében 326, az utóbbinál 352 ppi pixelsűrűséget eredményez.

Az új modellek továbbfejlesztett Always On Display móddal is rendelkeznek, amelynek köszönhetően 20 százalékkal több elem jeleníthető meg az órák képernyőjén.

A bevezetőben már említett TruSeen 5.5+ csomag részét képezi a TruSleep 3.0 is. Ez nem csupán alvásmonitorozást foglal magában, de igyekszik is javítani az alvási szokásokat, hiszen bár ez közhely, de igaz, hogy az egészséges élet a minőségi pihenéssel kezdődik.

Az okosóra emellett figyeli alvás közben a légzést, a szívritmust, a véroxigén-szintet, és figyelmeztet a légzési problémákra. Nagy segítség ez azoknak, akik például alvásparalízisben szenvednek.

A másik újdonság a menstruációs cikluskövetés, amelynek a 3.0 változatát kínálja az új okosóra, ami a kínai gyártó szerint 15 százalékkal pontosabb az első napi menstruáció előrejelzésében, mint más mainstream okosórák. A technológia képes nyomon követni az alvás közbeni pulzusszámot, az alvási hőmérséklet és más fiziológiai tényezőket, hogy előre jelezze a menstruációt, és valós időben rögzítse a tüneteket.

Az órák biztosítanak egy úgynevezett Stay Fit funkciót, ezzel követhetjük a kalóriabevitelt is. A Huawei Watch GT 4 kompatibilis Android és iOS rendszert futtató okostelefonokkal egyaránt, olyan alkalmazásokkal is integrálható, mint a Runtastic vagy a Strava. Az óra képes megjeleníteni a WhatsApp, Instagram, Facebook Messenger, Skype, Viber, Telegram, no meg persze a hagyományos SMS üzeneteket, illetve gyors válaszok visszaküldésére is lehetőséget biztosít.

A Huawei Watch GT 4 október 4-től lesz kapható az európai piacon. Az órát a Huawei Store mellett forgalmazni fogja az Amazon és más partnerek is. A készülék előrendelése már megkezdődött, aki október 15-ig vesz egyet, ajándékba kap egy Huawei FreeBuds SE 2 fülhallgatót is. Az óra többféle tokkal, illetve pánttal kerül forgalomba, mi most nem mennénk bele a rengeteg kombináció részletezésébe. A 46 mm-es változat indulóára 250 euró, vagyis nagyjából 96 ezer forint, a 41 mm-es verzió szintén ugyanerről az összegről indul. Ha szeretnéd látni a különböző opciókat, akkor érdemes erre a linkre ellátogatni!

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid