Hivatalos: idén megváltozik a Snapdragon processzorok elnevezése

0

Korábban már voltak ezzel kapcsolatos pletykák, most viszont maga a Qualcomm erősítette meg, hogy változtatnak a processzoraik jelölésén. 

A Qualcomm lapkái eddig Snapdragon 8xx, 7xx, 6xx, stb. neveket kaptak, ez azonban hamarosan megváltozik, ugyanis még 2021-ben egy új elnevezési metódust vezet be a vállalat.

Azt még nem tudni biztosra, hogy mik lesznek az új nevek, de valószínűleg a Snapdragon 888 utódja lesz az első, amit érint a változás, a processzort elvileg a hónap végén, november 30-án mutatják be. Annyit azért elárult a vállalat, hogy egy szám fogja jelölni a szériát, és egy a generációt.

Az egyik ismert szivárogtató nemrég azt írta, hogy Snapdragon 8 gen1-ként kerül majd piacra a friss hardver, ami megfelel a fenti leírásnak, de a Qualcomm ezt egyelőre nem erősítette meg.

Azt is írják a közleményben, hogy a Qualcomm név el fog tűnni a processzorok hivatalos jelöléséből, vagyis ezentúl csak a Snapdragont fogják márkaként használni, amit a széria és a generáció követ majd.

A jelenlegi Snapdragon 8xx és hasonló neveket egyébként már 8 éve használja a Qualcomm, ugyanis a Snapdragon 200, 400, 600 és 800 lapkákat egyaránt 2013-ban mutatták be. Azóta rengeteg új processzort dobtak piacra, így már épp ideje egy nagyobb megújulásnak.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid