Hivatalos: lezárult a Vodafone Magyarország felvásárlása, magyar kézben a szolgáltató

0

Hivatalosan is bejelentették, hogy lezárult a Vodafone Magyarország felvásárlása. A szolgáltató a magyar állam és a 4iG tulajdonába került.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium bejelentette, hogy a tranzakció pénzügyi értelemben is lezárult, ezáltal a magyar állam és a 4iG közvetett tulajdonrészt szerzett a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt.-ben. A sikeres akvizícióval létrejött egy magyar tulajdonú vállalatcsoport, amely képes a hazai távközlési szektorban vezető szerepet betölteni és a digitális kihívásokkal is megbirkózni.

A 4iG Nyrt. leányvállalata, az Antenna Hungária Zrt. 51%-os, míg a magyar állam 49%-os tulajdonrésszel rendelkezik a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt.-ben.

Ez a rendszerváltás utáni időszak legnagyobb vállalati felvásárlása Magyarországon.

A tranzakció hozzájárulhat a piaci verseny erősödéséhez és a szolgáltatási színvonal emelkedéséhez, valamint előnyökkel járhat az ügyfelek számára is. A magyar állam célja többségi hazai tulajdon kialakítása a távközlési szektorban, amely nemzetgazdasági szempontból fontos – derült ki a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleményéből.

Az egyelőre nem derült ki, hogy mi lesz a névvel, de nagy valószínűséggel át fogják nevezni a szolgáltatót. A hírek szerint a “One” váltja Vodafone márkát hazánkban.

Via Index

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid